Osobni razvoj

Dopusti da budem glina u Tvojim rukama

Suočavanje s vlastitim slabostima

Toliko bježim, toliko sam ti stran i toliko sam otuđen. Na kraju, priznajem ti, slab sam. Toliko sam slab da sam slomljen i zgažen na kraju ovoga svojeg putovanja u nepoznato. Priznajem ti da te trebam.

Oblikuj me onako kako ti to želiš. Sada ti se prepuštam, sad ti dajem svoju dušu, srce i duh na dlanu svoje ruke. Predajem ti sebe kao najveći dar koji ti mogu pokloniti. Predajem ti se u obliku gline. Toliko zaprljan od zemlje i toliko blatan. Ali ti me zoveš baš takvog. Baš me takvoga želiš. S glinom se sve može napraviti, ako si barem malo kreativan.

 

Pitam se

A pitam se: Koliko li si ti tek kreativan, ako si stvorio svijet i čovjeka i osposobio ga da sam stvori novi život? Koliko sam tvoj, Isuse?

 

Traženje dokaza

Stojim pred slikom jednog umjetnika na kojoj si ti. Toliko te divno nacrtao, dobio je nadahnuće od tebe. Pokazao si mu u srcu kako izgledaš. Slikar je bio kist u tvojim rukama. Nadalje, dok stojim pred kipom jednog kipara i divim se kako te lijepo oblikovao, Gospodine, kipar je bio glina u tvojim rukama.

Djelovao si kroz njih. Nadahnuo si ih svojom kreativnošću. Oni su u ovom slučaju tvoji glasnici. Pokazuju nam tebe, kako zapravo izgledaš. Toliko umjetnika ima na ovome svijetu, ali najveći umjetnik među njima si ti. Ti si njihov učitelj, unutarnji poticaj i nada. Ti si zapravo sve.

 

Povjerenje

Na kraju, kada sam se 100% uvjerio kako si ti Kralj, stojim pred Tobom i dopuštam ti da budem glina u tvojim rukama jer si toliko kreativan i znam da ćeš od moga života iskreirati samo ono što je dobro za mene. Vjerujem da sam došao od tebe u najboljem izdanju koje si želio i planirao. Tvoj sam, iako sam slab, otuđen i slomljen.

Oblikuj me kako ti hoćeš.

Vjerujem ti.

Najčitanije

Na vrh