Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ti svaki trenutak, svaki dio našeg braka koji je zarobljen u toj tuzi, nezadovoljstvu, neshvaćanju…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gledam li u braku i pamtim li trenutke radosti, nasmijanog lica svoga/svoje supruga/e ili nekako te slike, misao, osjećaji, stav da nema više one radosti zaokuplja moju dušu i moje stavove u braku. Iako se znadem i razveseliti, nasmijati, kao da prečesto nešto pokušava prikazati stvari negativno. Možda moja neostvarena očekivanja, ne neke velike stvari, sitnice koje ne dobijem isprazne moje srce i onda ni sam/a nemam snage ni volje dati ono što treba da naš brak funkcionira. Ustvari kao da često upravo tako i razmišljam i kao da sve postaje rutina, pomirim se sa situacijom, pomislim nešto poput zašto da „trošim snagu“, pa prihvatim žalost, prihvatim čak ponekad da to tako mora biti, a ustvari moje srce krvari. Isuse, molim te izlij ovog trena na mene Duha Radosti, neka oživi naš brak, da se snaga i volja vrati u mene i moga/moju supruga/u da si dajemo upravo ono što će nas činiti sretnima.

Ja ću svaki dan djelima ljubavi, poštovanja, uz tvoju pomoć, nastojati iskazivati ljubav i poštovanje…

Zašto prečesto pristajemo na te laži da moramo biti nesretni? Kajem se zbog toga Isuse, oprosti meni, oprosti mome/mojoj suprugu/supruzi! Donosim ti svaki trenutak, svaki dio našeg braka koji je zarobljen u toj tuzi, nezadovoljstvu, neshvaćanju, glasovima koji nas uvjeravaju u besmisao, nepotrebnost davanja jedno drugome, čak i u najmanjim stvarima. Daj Isuse da ja budem prvi/a koji će svaki dan razveseliti svoga/svoju supruga/u nečime, nekom sitnicom koja će mu/joj iskazati ljubav, kojom ću blagoslivljati naš brak, kojom ću ispuniti srce svoga supružnika. Jer ti si nam se darovao do kraja, zar ja ne mogu dati neku sitnicu od sebe svome suprugu/supruzi? Zar je moje pitanje, „zašto ne bi on/a prva“ jače od tebe u mome životu? Zar sam se uvjerio u tu laž? Zar moje odluke u tom pogledu ne štete mome braku? Ali ne, neću se Isuse opravdavati, optuživati, želim shvatiti, želim biti iskren/a, želim oprostiti sam/a sebi, ali želim davati bezuvjetnu ljubav i poštovanje. Neću se pitati, neću kalkulirati što ću ja dobiti nazad ako ja dajem.

Isuse, bez tebe to ne mogu, zato te molim, odlučujem se da od danas otvoriš moje oči

Pa to rade nevjernici, ja se želim dati kao i ti Isuse u svome braku, baš kao i ti. Znam da neću uvijek uspjeti, ali želim svaki dan u tome rasti, ali odričem se laži da to ne trebam, da to treba on/a prva, da to nema smisla. Jedna Riječ, jedna učinjena sitnica iz istinske ljubavi može promijeniti srce moga supružnika, smisao našeg braka, razoriti svaku prepreku i udaljenost naših srdaca ukoliko postoji, može obnoviti mene samoga/samu. Isuse, bez tebe to ne mogu, zato te molim, odlučujem se da od danas otvoriš moje oči i uđeš slobodno, dopuštam ti, u moj brak, da ti postaviš sve na svoje mjesto. A ja, ja ću svaki dan djelima ljubavi, poštovanja, uz tvoju pomoć, nastojati iskazivati ljubav i poštovanje. Jer ne želim da mi jednoga dana kažeš da me ne poznaješ (Mt 7,23). Dođi Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Zamisli, kako bi se ti osjećao/la kada biti ti suprug/a svaki dan učinio nešto lijepo, sitnicu, nešto za što me neće stalno podsjećati i tjerati suprug/a, a opet nešto za što neću tražiti uzvrat. To je put svetosti, to je put Krista, to je put sretnog braka, to je ono što ja želim, no to je ono što i moj/a suprug/a treba također. Što je to kod moga/moje supruga/e, zanima li me uopće i hoću li ulagati u svoj brak, ispuniti i otvoriti njegovo/njezino srce, posvetiti sebe, njega/nju, obitelj?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh