Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Donosim ti situacije kada smo se preko djece inatili jedno drugome, kada smo se preko njih svađali, pred njima… Jesam li uopće svjestan koliko sam ih time opteretio, koliko sam time ranio njihova srca, da sam im usadio krivi pogled na brak, da sam time opteretio cijelu našu obitelj?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, danas želim pred tebe donijeti našu djecu, njihova srca i moliti te da u Isusovo ime izliješ svoj blagoslov, vodstvo i zaštitu na njihove živote. Donosim ti napose situacije kada smo se preko djece inatili jedno drugome kao supružnici, kada smo se preko njih svađali, kada smo pred njima govorili ružne stvari jedno o drugome. Jesam li uopće svjestan koliko sam ih time opteretio, koliko sam time ranio njihova srca, da sam im usadio krivi pogled na brak, da sam time opteretio cijelu našu obitelj? Možda sam ih svojim postupcima čak svjesno odvlačio od svoga supružnika, kada sam htio da se ispune moje želje i da bude po mome. Koliko pomutnje je to izazvalo u mislima i stavovima naše djece! Kajem se zbog toga, Isuse, i želim im se danas ispričati za takve situacije. Kako bih ispravio krive stavove koje sam im zasigurno usadio, želim im reći da takvo ponašanje i govor nije bio dobar, da to nisam smio napraviti.

Pomozi nam da kao roditelji pazimo i ne ozlojeđujemo srca naše djece

Možda sam takvo nešto napravio davno, ali ne želim to ostaviti neriješeno, nego želim svojoj djeci objasniti da je to bilo apsolutno krivo. Želim im se ispričati kako bih s njih skinuo krivnju jer djeca najčešće preuzmu krivnju na sebe. No ne želim tu stati. Isuse, danas te želim na poseban način moliti da staviš svoju ruku na glavu, na srce svakog mog djeteta. Izlij svoje oslobođenje, iscjeljenje, ozdravljenje na čitavo njegovo biće i po snazi svoga Križa uzmi svaki teret koji, zbog takvih ili sličnih situacija, postoji na njemu. Kao roditelj, s vjerom predajem svaki takav teret na tvoj Križ, Isuse, i vapim ti: „Blagoslovi našu djecu!“ Pomozi nam da kao roditelji pazimo i ne ozlojeđujemo srca naše djece, već da ih svaki dan blagoslivljamo i budemo primjer svetoga braka. Ako padnemo, ispričat ćemo se za one situacije u kojima smo pogriješili, te ćemo se opet pomoliti da ih ti, Isuse, dotakneš. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Silno je važno ispričati se djeci za situacije u kojima smo se prema njima ponijeli bez ljubavi, ili im dali krivi primjer ili ih krivo kaznili. Time pokazujemo da se može pogriješiti, ali da je bitno ispričati se i to nadoknaditi, popraviti štetu. Najvažnije, time s njih skidamo krivnju.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh