Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ti situacije kada smo preko djece inatili jedno drugome, kada smo se preko djece svađali, kada smo pred djecom…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Danas želim pred tebe Oče donijeti našu djecu, njihova srca i moliti te Oče da u Isusovo ime izliješ svoj blagoslov, vodstvo i zaštitu na njihove živote. Donosim ti napose situacije kada smo preko djece inatili jedno drugome kao supružnici, kada smo se preko djece svađali, kada smo pred djecom pričali ružne stvari jedno o drugome. Da li sam uopće svjestan/a koliko sam time njih opteretio/la, koliko sam time ranio/la njihova srca, koliko sam im usadio/la krivi pogled na brak, koliko sam opteretio/la cijelu našu obitelj. Možda sam ih čak i svjesno odvlačio/la svojim postupcima od svoga supružnika u situacijama kada sam htio/htjela da se ispune moje želje i da bude po mome. Koliko pomutnje je to izazvalo u mislima i stavovima djece. Kajem se zbog toga Isuse i želim se danas prije svega ispričati djeci za takve situacije i reći im, kako bih ispravio krive stavove koje sam im zasigurno usadio, da takvo ponašanje i govor nije bio dobar, da to nisam smio/smjela napraviti.

Pomozi nam da kao roditelji pazimo i ne ozlojeđujemo srca naše djece

Možda sam davno nešto takvoga napravio/la, ali ne želim ostaviti to neriješeno, nego želim objasniti svojoj djeci da je to bilo apsolutno krivo. Želim se ispričati jer time skidam krivnju s njih, pošto djeca najčešće preuzmu krivnju na sebe. No ne želim tu stati, danas želim tebe Isuse na poseban način moliti da ti staviš svoju ruku na glavu, na srce svakog mog djeteta i izliješ svoje oslobođenje, iscjeljenje, ozdravljenje čitavog njihova bića i da po snazi svoga Križa uzmeš svaki teret koji zbog takvih ili sličnih situacijama postoji na njihovom biću. Predajem ti kao roditelj s vjerom svaki takav teret na tvoj Križ Isuse i vapijem ti blagoslovi našu djecu. Pomozi nam da kao roditelji pazimo i ne ozlojeđujemo srca naše djece, već da ih svaki dan blagoslivljamo i budemo primjer svetoga braka. Ako i padnemo, ispričati ćemo se za one situacije gdje znademo da smo pogriješili i opet se pomolili da ih ti Isuse dotakneš. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ispričati se djeci silno je važno, za one situacije gdje smo prema njima bili bez ljubavi ili im davali krivi primjer ili ih kažnjavali krivo. Time pokazujemo da se može pogriješiti, ali da je bitno ispričati se i nadoknaditi, popraviti štetu, te najvažnije, time skidamo krivnju s njih.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh