Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ti danas sve one situacije oko kojih se najčešće kao supružnici ne možemo dogovoriti

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, donosim ti danas svakidašnje stvari, odluke, dogovore oko kojih se kao supružnici često ne slažemo. Vidimo ih svaki na svoj način i to onda izazove konflikte kojih možda uopće ne bi trebalo biti. Želim po tvome Duhu shvatiti da smo različiti i da si nas takve stvorio kako bismo se nadopunjavali. Znam da imam pravo na svoje mišljenje, svoj pogled, no želim cijeniti i poštovati ili barem razmisliti o tome da i drugi, odnosno moj supružnik ima pravo na svoj i da se mi kao supružnici ne moramo slagati oko svega. Nauči nas i potakni da se uskladimo i izgrađujemo jedan drugoga, da se obogaćujemo. Da, kad uđemo u diskusiju, iznesemo svoje misli u miru, ali više da saslušamo i drugoga, kako bismo bolje razumjeli. Donosim ti danas sve one situacije oko kojih se najčešće ne možemo dogovoriti [sjetite se nekoliko situacija koje kod vas najčešće izazivaju neslaganje i konflikte]. Molim te, pomozi nam da se razumijemo, ljubimo i poštujemo.

Iscijeli sve rane u nama koje su nastale dosadašnjim nerazumijevanjem i konfliktima

Daj da moj pogled bude usmjeren na to kako mogu, ono što ja imam i mislim, obogatiti onime što ima moj supružnik. Pa zar ga je Bog slučajno stvorio drugačijega? Ili smatram da je moje toliko savršeno da ne trebam njega i njegovo mišljenje, dogovor s njime? Što je u mome srcu i mislima? Pomozi mi, Isuse, da u svakidašnjim situacijama vidim priliku za postajanje boljim supružnikom. Iscijeli sve rane u nama koje su nastale dosadašnjim nerazumijevanjem i konfliktima. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Svakidašnje situacije su prilika da vidim kako „dišem“ JA kao supružnik. Možda je moj supružnik ponekad i u krivu, no na koji način mu ja to poručujem? Volim li kada se on/ona odnosi tako prema meni? Želim djelovati drugačije.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh