Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ti danas svaki trenutak kada smo prema djeci reagirali krivo, burno, bez ljubavi i poštovanja

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim danas tvome Milosrđu, Isuse, donijeti našu djecu, želim ti zahvaliti na njihovu životu. Iako se trudimo biti dobri roditelji, često pogriješimo, padnemo i burno reagiramo. Kada se mi kao supružnici, roditelji svađamo, tada često ružno reagiramo i prema njima. Mislim da nismo svjesni, Gospodine, kako naše ponašanje, a napose djela utječu na njih i da ih oblikuju, pozitivno ili negativno. Donosim ti danas svaki trenutak kada smo prema djeci reagirali krivo, burno, bez ljubavi i poštovanja.

Iscijeli, Isuse, srca naše djece, blagoslovi njihove misli, sačuvaj ih od ovoga svijeta i zloga, a nas učini roditeljima po svojoj mjeri

Donosim ti svaku krivu sliku koju su naša djeca stvorila kada smo se pred njima svađali, sve ono što su zaključili kada smo ih svojim ponašanjem omalovažavali, kada smo im govorili ružne, pogrdne riječi i riječi obeshrabrenja. Oprosti nam svaki trenutak kada smo prema njima bili licemjerni, kada smo od njih tražili ono što sami nismo mogli ispuniti. Oprosti nam, Isuse, što s njima ne provodimo dovoljno vremena, napose svjedočeći im vjeru i ljubav u tebe. Iscijeli, Isuse, srca naše djece, blagoslovi njihove misli, sačuvaj ih od ovoga svijeta i zloga, a nas učini roditeljima po svojoj mjeri.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Isprika pokreće nešto čudesno u čovjeku. Danas ću se ispričati djeci za svaku burnu i nepotrebnu reakciju, napose za ružne riječi koje sam izrekao/izrekla. Tako sa svoje djece skidam „teret“.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh