Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim sve ono čega nisam svjestan/svjesna, što radim krivo u svom braku, što proistječe iz mog neznanja, krivih stavova, odgoja, strahova

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas ti, Isuse, donosim sve ono čega nisam svjestan/svjesna, sve ono što radim krivo u svom braku, sve ono što proistječe iz mog neznanja, krivih stavova, odgoja, strahova. Donosim ti sve ono što mi odmaže da svom supružniku iskazujem ljubav i poštovanje, a ja to opravdavam jer toga uistinu nisam svjestan/svjesna. Želim to vidjeti, prihvatiti, pa makar to za mene u prvi tren bilo i bolno. Jer želim živjeti u istini kako mi ti kažeš i obećavaš – da nas samo istina može uistinu osloboditi.

„Milosrdan je i milostiv Gospodin, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv“

Oslobodi me, Isuse, potakni me i nauči da mogu istinski, bezuvjetno ljubiti i poštovati! Odlučujem se za istinu, odlučujem se za tebe i molim te, očisti, blagoslovi i prosvijetli moj um i moje srce da vidi, razumije i djeluje po tvojoj volji. Neka istina počne djelovati u meni ovog trena, po tvojim Riječima koje mi danas upućuješ: „Milosrdan je i milostiv Gospodin, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv“. Daj da i ja budem upravo takav/takva prema svom suprugu i bližnjima! Odlučujem se za to, daj da ustrajem! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Izgovorit ću barem jednom sljedeće retke, u svoje ime i u ime svakog člana svoje obitelji:

„Blagoslivljaj, dušo moja [dušo mog supruga, djeteta…] Gospodina i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstava njegovih!“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh