Vijesti

Donesena odluka o kanonizaciji fatimskih vidjelaca

donesena odluka o kanonizaciji fatimskih vidjelaca book evangelizacija

Papa Franjo održat će redovni javni konzistorij 20. travnja, na kojem bi kardinali trebali otvoriti put kanonizaciji fatimskim vidjelaca. Odobrenje kardinala završni je korak u cjelokupnom procesu koji bi doveo do kanonizacije. Završetkom konzistorija trebao bi biti poznat datum kanonizacije fatimskih vidjelaca.

Nagađalo se da bi ih papa Franjo mogao kanonizirati tijekom posjeta Fatimi, uoči 100. obljetnice ukazanja, a koji je planiran od 12. do 13. svibnja. Franjo i Jacinta, dvoje fatimske djece, najmlađi su blaženici u Katoličkoj Crkvi koji nisu mučenici. Blaženima ih je proglasio papa Ivan Pavao II. 13. svibnja 2000. godine.

U tijeku je i kanonizacije sestre Lucije, treće fatimske vidjelice. U Vatikanu se ispituju informacije o njenom životu prikupljene zadnjih osam godina od pokretanja procesa. Papa će također odrediti da se u svece Katoličke Crkve ubroje i Andrea de Soveral i Ambrogio Francesco Ferro, dijecezanski svećenici, Matteo Moreira, laik i 27 drugova, mučenici; zatim Cristoforo, Antonio i Giovanni, mladići mučenici; Faustino Míguez, svećenik, utemeljitelj redovničke ustanove Istituto Calasanziano delle Figlie della Divina Pastora; te Angelo iz Acrija (Luca Antonio Falcone), svećenik iz Reda manje braće kapucina.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh