Svijet

KRATKO OBRAĆANJE JAVNOSTI

Donald Trump pozvao sve guvernere da otvore crkve: ‘Amerika treba više molitve’ „Neki su guverneri odlučili otvoriti trgovine s alkoholom i klinike za pobačaje, a crkve su ostavili zatvorene. To nije u redu“ – izjavio je predsjednik Trump.

Foto: Shutterstock

 

Sjedinjene Američke Države imaju daleko najveći broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj zaraženih u svijetu prešao je brojku od 5,4 milijuna, sa Sjevernom Amerikom koja ima 1,68 milijuna zaraženih.

Nakon što su neki guverneri produžili zabranu okupljanja u crkvama, predsjednik Donald Trump odlučio je djelovati po tom pitanju.

Amerika treba više molitve

U svom kratkom obraćanju javnosti, kako prenosi The Guardian, rekao je sljedeće:

„Danas sam proglasio sve crkve, sinagoge i džamije – nužnim službama.

Neki su guverneri odlučili otvoriti trgovine s alkoholom i klinike za pobačaje, a crkve su ostavili zatvorene. To nije u redu.

Zato ispravljam tu nepravdu i proglašavam sva mjesta bogoslužja nužnima. Pozivam guvernere da odmah otvore sve crkve. Ako im nešto nije jasno, mogu me nazvati, ali to neće promijeniti ovu odluku.

To su mjesta koja povezuju ljude i drže naše društvo na okupu. Amerika treba više molitve.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh