Duhovnost

PRIHVAĆANJE

Don Josip Radić: Kako se ispravno nositi s nevoljama života Poslušajte odličan nagovor don Josipa Radića o prihvaćanju križeva u životu

Foto: Screenshot

 

„Prihvaćanje. U čemu je moć prihvaćanja? Prihvaćajući situacije, križeve, u bezbroj oblika, mi ne možemo promijeniti istinu da je zemlja posuta trnjem, ne možemo kontrolirati… To je posao za jednoga Boga, a ne za čovjeka. I budući da je tako Bog je resurs patnje iskoristio za naše dobro, naše posvećenje. Prihvaćajući križeve, i sve iz Božje ruke, prihvaćamo milost koja uz to ide, koju Bog uvijek šalje.

Što to trebamo prihvaćati svakodnevno? Sebe. Svoje psihičko stanje. …

Što to trebamo prihvaćati svakodnevno? Sebe. Svoje psihičko stanje. Svakog jutra imamo iskustvo kako se dižemo u raznim raspoloženjima; nekada možemo sve, nekada ništa. Dakle… Sebe. Svoje psihičko stanje. Svoje duhovno stanje. Svoje fizičko stanje. Prihvaćajući druge koji su u svojim stanjima. Prihvaćajući okolnosti. Staleške obveze. To je sve ono što nas nadilazi; moraš na posao, moraš biti student, moraš biti otac, majka, student… Ali budući da to prihvaćaš kroz to dobivaš milost koja te preobražava.”

Preporučamo u cijelosti poslušati nagovor koji je don Josip Radić dao na jednoj, nedavno održanoj duhovnoj obnovi:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh