Duhovnost

DJELO INDIJSKOG ISUSOVCA

Don Damir Stojić o knjizi „Damari” Anthonyja de Mella: Knjiga sadrži brojne tvrdnje nespojive s katoličkom vjerom

Don Damir Stojić o knjizi „Damari” Anthonyja de Mella: Knjiga sadrži brojne tvrdnje nespojive s katoličkom vjerom

Poštovani don Damire,
nedavno mi se prijatelj obratio za pomoć u vezi knjige pod nazivom Damari isusovca Anthony de Mella. Našao se u društvu koje mu je poklonilo tu knjigu. U početku su bili vrlo dragi i pristupačni, međutim s vremenom su postajali sve agresivniji, pokušavajući ga uvući u to društvo. S obzirom da ne znam ništa o navedenoj knjizi, zanima me znate li Vi što o tome? Hvala!


Odgovor

Poštovani!
Djela o. Anthonyja de Mella, osobito ona izdana kasnije, pa i nakon njegove smrti, nažalost, sadrže brojne tvrdnje koje nisu spojive s katoličkom vjerom. Izgleda da je hvalevrijedno nastojanje ovoga indijskoga svećenika da upotrijebi vrijedne religijske i kulturne elemente koji su ga okruživali u nekom trenutku počelo ozbiljno štetiti njegovom vjernom svjedočenju Isusa Krista, u skladu s Objavom i Crkvom kao Gospodinovim otajstvenim Tijelom.
Na Internetu se uglavnom na njega pozivaju sljedbenici različitih disciplina New Agea, što samo po sebi dosta govori i u skladu je s tvojim iskustvom. Prilažem ti i link na Obavijest Kongregacije za nauk vjere o djelima o. de Mella – link je dostupan ovdje.
Nadalje, valja napomenuti da su neke knjige pod njegovim imenom izdane nakon njegove smrti i na temelju izvora slabe ili nikakve vjerodostojnosti, samo radi profita, bez dopuštenja autora ili njegovih pravnih slijednika. Čini se da među njih ubraja i navedeno djelo.

Btb,

don Damir

Izvor: SPAS

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh