Aktualnosti

BOG IZA REŠETAKA

Don Damir o gostovanju Darija Kordića na studentskom vjeronauku: Pozvao sam ga zato što se je obratio, imao je iskustvo živoga Boga „Pozvao sam Darija Kordića samo iz jednog razloga: zato što je imao iskustvo živoga Boga, Isusa Krista, dok je odsluživao svoju kaznu u zatvoru. Drugim riječima, Dario Kordić je doživio obraćenje. Kao studentski kapelan, želim da studenti znaju da je Bog živ i da još uvijek dotiče srca nas grešnika“ – rekao je don Damir Stojić

Don Damir o gostovanju Darija Kordića na studentskom vjeronauku: Pozvao sam ga zato što se je obratio, imao je iskustvo živoga Boga

Foto: don Damir Stojić i Dario Kordić

 

U utorak 2. travnja na studentskom vjeronauku u Zagrebu svjedočio je Dario Kordić, političar osuđen zbog ratnog zločina u Ahmićima kod Viteza a tema predavanja bila je „Bog iza rešetaka“. Predavanje je izazvalo velik interes medija, posebice zbog incidenta koji se je dogodio. Na tribinu su, naime, upali aktivisti kojima je smetalo pojavljivanje Darija Kordića.

„Imao je iskustvo živoga Boga, Isusa Krista, dok je odsluživao svoju kaznu u zatvoru“

Don Damir Stojić objasnio je za portal Dnevnik.hr zašto je pozvao Kordića:

„Pozvao sam Darija Kordića samo iz jednog razloga: zato što je imao iskustvo živoga Boga, Isusa Krista, dok je odsluživao svoju kaznu u zatvoru. Drugim riječima, Dario Kordić je doživio obraćenje. Kao studentski kapelan, želim da studenti znaju da je Bog živ i da još uvijek dotiče srca nas grešnika.

Obraćenik je bio i sv. Pavao, koji je krvavo progonio kršćane, ali nakon iskustva živoga Boga promijenio je svoj život. Isus Krist i naša Crkva uče nas da ne osuđujemo druge, da mrzimo grijeh, ali da ljubimo grešnika. To je poruka koju je i Dario Kordić rekao studentima i koju on sam, kao obraćenik, danas živi kroz kršćansku vjeru.“

Dario Kordić u svom je predavanju govorio o 17 godina provedenih u zatvoru, na koje je osuđen na haškom sudu zbog ratnog zločina u Ahmićima kod Viteza:

„Prošlo je skoro 20 godina otkad sam doživio svoj drugi rođendan. To je dan kada je započelo moje suđenje. Te noći probudilo me je svjetlo u tri ujutro koje nije bilo s ovoga svijeta. Čuo sam glas koji mi je rekao: ‘Dragi moj sine, prepusti sve u moje ruke.’ Osjetio sam kako mi se srce napunilo. Kleknuo sam, pomolio se i izrekao Gospodinu svoje ‘da’“, ispričao je i dodao:

„Proveo sam skoro devet godina u sobici, a jedino što sam imao u ruci bila je krunica. Molio sam se Bogu i, dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale.“

Studentski vjeronauk u Zagrebu održava se već 12 godina, a najave tema možete pratiti na Facebook stranici don Damira Stojića.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh