Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Dom – mjesto ljubavi i molitve Supružnicima je najvažnije da mole zajedno sa svojom djecom jer tako stvaraju duhovnu povezanost u svome braku i obitelji.

Foto: Pixabay


„Isus mi navečer reče: ‘Ja želim da ostaneš kod kuće.’“ (Dn 64)

Neka „mala crkva“ tvoga doma postane mjesto ljubavi i molitve.

Razmatranje

Obiteljski rasporedi su krcati. Zbog raznih obveza poput škole, sporta i poslova, obitelji često nemaju vremena ni večerati zajedno. Jednom kada je sveta Faustina dobila dopuštenje od poglavarice da odvoji malo vremena za vlastitu razonodu, Isus joj je rekao neka ostane „kod kuće“. To ne znači da ne smijemo uživati u radostima ili baviti se aktivnostima, ali ponekad je dobro i ostati kod kuće. Irski svećenik i blaženik o. Patrick Peyton jednom je rekao: „Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno“. On je poticao obitelji da svakodnevno mole krunicu, a nas podsjeća da molitva povezuje i zbližava obitelj. Sveto pismo nam govori da se trostruko uže ne kida brzo. Supružnicima je najvažnije da mole zajedno sa svojom djecom jer tako stvaraju duhovnu povezanost u svome braku i obitelji. Papa emeritus Benedikt XVI. je rekao: „Obitelj je ‘mala Crkva’ jer snagom sakramenta ženidbe prenosi Boga, prenosi Kristovu ljubav.“ Neka „mala crkva“ tvoga doma postane mjesto ljubavi i molitve.

Molitva

Gospodine, molim te, poveži nas po svojoj volji.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh