Duhovnost

SILAZAK DUHA SVETOGA

Dokle god na zemlji bude Crkve, dotle će Duh Sveti biti na zemlji i dijeliti ljudima blagoslov, istinu, milost i milosrđe Danas meditiraj o ovom trećem slavnom otajstvu

Foto: Unsplash, Joseph Barrientos

A kada dođe Branitelj kojega ću vam poslati od Oca – Duh Istine koji od Oca izlazi – on će svjedočiti za mene. (Iv 15, 26)

Razmatranje

Duh Sveti dolazi slaviti Gospodina Isusa i objaviti njegovo kraljevstvo. On će dalje provoditi djelo Kristovo, izvršavati ga i jasnije objavljivati da je to djelo Božje milosrđe koje se razlijeva na cijeli svijet. Svi darovi, snaga i moć, sav bitak i život Crkve održava se po djelovanju Duha Svetoga.
Duh Sveti došao je sa svom dobrotom i milosrđem. To je doista Bog ljubavi i milosrđa, Bog dobrote, suosjećanja i mira. Dokle god na zemlji bude Crkve, dotle će Duh Sveti biti na zemlji i dijeliti ljudima blagoslov, istinu, milost i milosrđe.

Ulomak iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh