Duhovnost

ODNOS IZMEĐU DAROVA I LJUBAVI

Dokaz naše ljubavi prema Bogu jest naše žrtvovanje za druge Ljubav nije osjećaj, ljubav su djela

Foto: Pixabay


 

Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao – ništa sam! (1 Kor 13, 2)

U kraljevstvu Božjem naša motivacija za sve što činimo treba biti ljubav.

Iako znamo da trebamo voljeti Gospodina Boga svojega svim svojim srcem, svom dušom i svom snagom, tu ljubav prema Bogu možemo pokazati jedino voleći bližnjega. Dokaz naše ljubavi prema Bogu jest naše žrtvovanje za druge. Zato imamo mogućnost u zajednici pokazati svoju ljubav prema Bogu tako da se međusobno ljubimo.

Moguće je da svi darovi Duha djeluju u našem životu i biti toliko oholi da koristimo te darove da bi nas ljudi primijetili i častili nas. To nije prava motivacija (iako je veoma česta u mnogim zajednicama). Na kraju vremena, kad se Gospodin vrati, djela takvih pojedinaca bit će poništena i oni neće imati ništa.

Otac savršeno voli sve ljude i zato je pun sućuti. Moramo biti poput njega

Nema sukoba između ljubavi i duhovnosti. Isus je bio savršen primjer toga: zbog njegove ljubavi i sućuti za ljude on se redovito služio darovima Duha da bi ozdravljao i činio čuda. Njegova zabrinutost za njihovo duhovno stanje nagonila ga je da im daje riječi mudrosti i spoznanja. Sućut je izraz ljubavi. Otac savršeno voli sve ljude i zato je pun sućuti. Moramo biti poput njega.

Moramo aktivno tražiti ljubav. Ljubav nije osjećaj, ljubav su djela. U onome što Pavao nabraja u Prvoj poslanici Korinćanima 13 svi atributi koje pripisuje ljubavi jesu naši voljni čini, a ne osjećaji.

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena H. Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh