Aktualnosti

MOLIO ZA PROVALNIKA

Dok se molio s obitelji nestalog Mateja Periša, provaljeno u automobil nadbiskupa Hočevara Nakon svete mise s nakanom za pronalazak nestalog Mateja, nadbiskup je kovčeg s liturgijskim odijelom ostavio u automobil otkud je otuđen

Foto: Pixabay

 

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar predslavio je u subotu 5. veljače 2022. misu u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, na kojoj se molilo i za osobu koja je otuđila kovčeg s nadbiskupovim liturgijskim stvarima, objavila je Beogradska nadbiskupija.

Nadbiskup Hočevar pozvao je na molitvu na tu nakanu potaknut lijepom kršćanskom gestom svoje majke koja je svoju djecu učila da mole za ubojicu njihova oca.

Stoga je zajednica vjernika, okupljena u okviru pobožnosti prvih subota, prije završnog liturgijskog blagoslova, molila za obraćenje osobe koja je, vjerojatno ne znajući što je u kovčegu i misleći da su u njemu vrijedne stvari, otuđila liturgijsko odijelo i liturgijske predmete koji pripadaju nadbiskupu Hočevaru.

Molitva za obitelj i pronalazak nestalog Mateja

Naime, u petak 4. veljače nadbiskup je slavio večernju misu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu s nakanom za obitelj Mateja Periša koji je nestao u Beogradu 30. prosinca 2021. te za njegov pronalazak.

Nakon mise kovčeg s liturgijskim odijelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim svećenicima i Nenadom Perišem, ocem nestaloga Mateja, uputio u franjevački samostan sv. Ante Padovanskog gdje su svi zajedno molili večernju molitvu Časoslova i krunicu na istu nakanu.

Za to vrijeme u dvorištu franjevačkog samostana nepoznati počinitelj provalio je u automobil razbivši staklo te je iz njega odnio kovčeg s liturgijskim odijelom i stvarima. O svemu je odmah obaviještena policija koja je izišla na mjesto događaja i napravila uviđaj te i dalje traga za počiniteljem.

Beogradska nadbiskupija poziva počinitelja da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od koristi, a eventualne pronalazače istih da se jave u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku postaju.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh