Aktualnosti

DOGAĐAJ KOJI JE IZAZVAO ZGRAŽANJE VJERNIKA

‘Sotonistička’ modna revija u Anglikanskoj crkvi u Londonu: Modeli nosili odjeću s demonskim simbolima, Crkva se ispričala za učinjen propust Dizajnerica, koja je odrasla s roditeljima u Istanbulu, nedavno je izjavila da je zainteresirana za parapsihologiju, 'okultno' i 'mračno'.

'Sotonistička' modna revija u Anglikanskoj crkvi u Londonu: Modeli nosili odjeću s demonskim simbolima, Crkva se ispričala za učinjen propust

Turska dizajnerica Dilara Findikoglu, održala je modnu reviju u prostoru crkve sv. Andrije u Holbornu (London), koja se temelji na demonskim elementima, prenosi Christian Post.

Isprika Anglikanske Crkve

Anglikanska se crkva u Londonu ispričala što je dopustila turskoj dizajnerici da koristi oltar kao pistu za modele koji su nosili odjeću s demonskim simbolima, kao što su ‘obrnuti križevi’ rogovi i slično, zbog čega je prozvana ‘sotonističkom’ modnom revijom.

Interes za ‘okultno’ i ‘mačno’

Dizajnerica, koja je odrasla s roditeljima u Istanbulu, nedavno je izjavila da je zainteresirana za parapsihologiju, ‘okultno’ i ‘mračno’. Neki su, kako kaže, mislili da će postati sotonist kada je proučavala tu literaturu. „Moj je rad uglavnom ono što je u meni i što istražujem; koristim puno vjerske ikonografije ili okultnih, magijskih simbola – čak iako ne vjerujem u njih“, rekla je Findikoglu.

‘Štovanje’ demona u crkvi

Župa sv. Andrije u Holbornu uvijek je podupirala London Fashion Week, no ovoga puta, kako tvrde, „nisu bili svjesni sadržaja ili dizajna prije nego li je revija započela“. Iz Biskupije su dodali da je „to očito bila pogreška, te da sadržaj revije ne odražava kršćansku vjeru“. Teolog Adrian Hilton progovorio je o ‘štovanju demona u Crkvi’, i rekao da je odluka da se dopusti revija koja uključuje karte za tarot i modele s otkrivenim grudima bizarna, jer je usmjerena na veličanje sotone.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh