Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dođemo do situacije gdje je komunikacija prekinuta, ljuti smo, uzrujani i jednostavno kao da je svaki puta isto i ne možemo razgovarati

RAZMATRANJE I MOLITVA


Dođemo do situacije gdje je komunikacija prekinuta, ljuti smo, uzrujani i jednostavno kao da je svaki puta isto i ne možemo razgovarati, međusobno komunicirati. Ne možemo komunicirati! To jednostavno nije moguće! Ili? Ako istinski želim da se komunikacija nastavi, ako želim da ubuduće naša komunikacija i razumijevanje funkcionira moram razumjeti što sam rekao/la i na koji način, vratiti se korak u nazad, prije razgovora. U tim trenucima potrebno je da omekšamo jedno drugome srca, a ne da dalje ustrajemo sa „napadima“ i pokušajem da uvjerimo kako je netko u pravu ili krivu. Moram se odlučiti govoriti jezikom ljubavi i poštovanja, jezikom srca i komunikacija će oživjeti.

Sila koja će podići našu komunikaciju je isprika

Duh supružnika će se smekšati i zatim ponovno, na drugačiji, blag način, možemo započeti temu. Sila koja će podići našu komunikaciju je isprika. Isprika ima nevjerojatnu moć! No, mislim si, zašto bi se ja ispričao/la, pa ja nisam možda ni prvi/a počeo/la? I, što time postižem? Mogu reći: „Nisam imao/la ljubavi/poštovanja, molim te oprosti, idemo ponovno, oprosti.“ Ili i dalje čekam na prvi korak supružnika? Hoću li to učiniti za Krista? Ili ću reći, pa meni Krist to ne bi učinio. Zasigurno, no Krist me poziva da Njega ljubim bezuvjetno, On je rekao i molio za mene i moli ovog trena pred Ocem: „Oprosti mu/joj Oče, jer ne zna što čini“? Krist me zagovara, umro je za mene, ali ja i dalje čekam prvi korak od supružnika? Ili mislim da sam apsolutno u pravu u odnosu prema supružniku? Zar ne vidim što propuštam, koliko idem protiv Krista? Koliko idem protiv svoga braka!

Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja

Želim li govoriti jezikom ljubavi i poštovanja ili jezikom „moje pravde“? Itekako imam pravo reći, govoriti, izreći što me tišti, ali kako to radim? Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja. Znam da neću možda svaki puta uspjeti, znam da ću pasti, no neću se obeshrabriti, već želim krenuti tvojim putem. Kao prvi korak želim se ispričati danas svome supružniku za sve grube reakcije i riječi koje sam mu ikada uputio. Možda mi je to teško izreći, pa ću napisati na papir i dati mu, poslati poruku, e-mail, ali želim mu/joj reći i pokazati da mi je stalo i da želim drugačije. Pomozi nam da obnovimo komunikaciju i da se razumijemo, pomozi nam Kriste da kada i padnemo znademo zastati, razmisliti što sam JA krivo napravio/la, bezobzira, da imamo snage ispričati se i krenuti u rješavanje problema, jer znam da si nas s razlogom spojio zajedno. Duše Razuma, ispuni naše biće i slomi svaku negativnu posljedicu izrečenih grubih riječi na naš brak, odnos i obitelj.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja, pomozi mi!“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh