Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad dođemo do situacija u kojima je komunikacija prekinuta, ljuti smo, uzrujani i jednostavno kao da je svaki put isto i ne možemo razgovarati

RAZMATRANJE I MOLITVA


Ponekad dođemo do situacija u kojima je komunikacija prekinuta, ljuti smo, uzrujani i jednostavno kao da je svaki put isto i ne možemo razgovarati, međusobno komunicirati. Ne možemo komunicirati! To jednostavno nije moguće! Ili? Ako istinski želim da se komunikacija nastavi, ako želim da naša komunikacija i razumijevanje ubuduće funkcioniraju, moram razumjeti što sam rekao/la, i na koji način, trebam se vratiti korak unazad, u trenutak prije razgovora. U tim trenucima trebamo jedno drugome omekšati srca, a ne dalje ustrajati s „napadima“ i svađati se tko je u pravu, a tko u krivu. Moram odlučiti govoriti jezikom ljubavi i poštovanja, jezikom srca i komunikacija će oživjeti.

Sila koja će podići našu komunikaciju je isprika

Supružnikov duh će se smekšati i zatim možemo ponovno započeti temu, sada na drugačiji, blag način. Sila koja će podići našu komunikaciju je isprika. Isprika ima nevjerojatnu moć! No, mislim si: „Zašto bih se ja ispričao? Pa ja nisam ni prvi počeo…“ No, što time postižem? Mogu reći: „Nisam imao ljubavi, poštovanja, molim te, oprosti, idemo ponovno, oprosti.“ Ili ću i dalje čekati prvi korak supružnika? Hoću li to učiniti za Krista? Ili ću reći: „Pa meni Krist to ne bi učinio“. To je sigurno, no Krist me poziva da Njega ljubim bezuvjetno, On je rekao i molio za mene i moli ovog trena pred Ocem: „Oprosti mu, Oče, jer ne zna što čini“. Krist me zagovara, umro je za mene. Zašto onda ja i dalje čekam prvi korak od supružnika? Ili mislim da sam apsolutno u pravu u odnosu prema svome supružniku? Zar ne vidim što propuštam, koliko idem protiv Krista? Koliko idem protiv svoga braka?!

Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja

Želim li govoriti jezikom ljubavi i poštovanja ili jezikom „svoje pravde“? Itekako imam pravo reći, govoriti, izreći što me tišti, ali kako to radim? Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja. Znam da neću svaki put uspjeti, znam da ću pasti, no neću se obeshrabriti, već želim krenuti tvojim putem. Kao prvo, želim se danas ispričati svome supružniku za sve grube reakcije i riječi koje sam mu ikada uputio. Možda mi je to teško izreći, pa ću to napisati na papir i dati mu, poslati poruku, e-mail, ali želim mu/joj reći i pokazati da mi je stalo i da želim drugačije. Pomozi nam da obnovimo komunikaciju i da se razumijemo. Pomozi mi, Kriste, da kada i padnem, zastanem i razmislim što sam JA krivo napravio. Molim te da se, bez obzira na sve, imamo snage ispričati jedno drugome i krenuti u rješavanje problema. Jer, znam da si nas s razlogom spojio.

Duše Razuma, ispuni naše biće i slomi sve negativne posljedice koje su naše grube riječi ostavile na naš brak, odnos i obitelj.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Isuse, želim slijediti tebe i naučiti govor ljubavi i poštovanja. Pomozi mi!“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh