Duhovnost

„GDJE SI?”

„Dobra si osoba, ali jedno ti nedostaje” Dobra si osoba, učinio bi sve za svakoga, ali ako nemaš ovo, ništa ti sve to ne vrijedi

„Dobra si osoba, ali jedno ti nedostaje”

Kršćani koji ne mole ne shvaćaju opasnost u kojoj se nalaze. Možda ćete prigovoriti: „Pa što ako kršćani ne mole? Još uvijek su vjernici – oprošteno im je i idu u nebo.”

Naš nebeski Otac razumije da živimo u užurbano vrijeme, s mnogim zahtjevima našega vremena i snage. Kršćani imaju poslove i aktivnosti kao i svi drugi. Međutim, ne mogu vjerovati da Bog olako uzima odbijanje našega pristupa k njemu, što je njegova jedinog Sina stajalo života.

Oca je boljelo poslati Isusa da bude ismijan i razapet tako da mi možemo slobodno doći do njega. Ali dan za danom prolazi i mnoga od njegove djece mu se ne primiču sve do nedjelje, kad dođu u crkvu. Kad se Adam sakrio od Gospodina u edenskom vrtu, Bog ga je pitao: „Gdje si?” (Post 3,9). Dakako, Bog je znao gdje je Adam i zapravo ga je pitao zašto je zanemario zajedništvo s njim.

Kršćani koji ne pristupaju Ocu završavaju kao crkva u Sardu. Gospodin je uputio Ivana: „Anđelu u Sardu napiši: … Poznam tvoja djela. Kažu da si živ, a mrtav si” (Otk 3,1). Isus kaže: „Možeš biti dobra osoba koja će učiniti sve za svakoga, ali zbog tvog nemara, u tvoj je život ušao element smrti. Nešto od svijeta te oskvrnulo.”

O kakvom oskvrnuću se ovdje govori? O nedostatku molitve! Vjernici u Sardu nisu bdjeli u molitvi čekajući na Gospodina i tražeći ga kao nekada. Postali su bezbrižni, ali Gospodin im kaže u Otkrivenju 3,4: Nekolicina od vas je dostojna; oni ne žele izgubiti moju prisutnost.

Sad brzo pođite u svoju tajnu klijet molitve. On vam je osigurao pristup do sebe i obećava da će ispuniti svaku vašu potrebu.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh