Mladi

MOŽEŠ TO POBIJEDITI

Djevojkama koje čeznu za djevojkom Čak i ako se boriš sa željama prema ženama, Bog je apsolutno lud za tobom, a Njegova moć preobrazbe života dostupna ti je jednako kao i bilo kome drugome tko zazove Njegovo ime upomoć kako bi se odupro grijehu

Foto: Unsplash,  Avi Richards 

 

Prepoznavanje korijena ovog problema

Vjerujemo da su homoseksualne želje i sklonosti često ukorijenjene u disfunkcionalnim obiteljskim odnosima. Možda te privlače druge žene jer si s majkom iskusila duboku ljubav i osjećaj sigurnosti koji nikad nisi iskusila s ocem. Možda tata nije bio tu za tebe ili je bio previše emocionalno distanciran da bi ti pomogao da se osjećaš ugodno s konceptom primanja ljubavi, pozornosti i naklonosti od muškarca. Ili te možda tvoj otac ili neki drugi muškarac spolno zlostavljao, pa imaš negativne osjećaje prema muškarcima i osjećaš da im ne možeš vjerovati.

Filmovi, pa čak i televizijski udarni termini, često prikazuju homoseksualnost kao prihvatljiv alternativni način života. Mnoge javne škole guraju nastavni plan i program koji uključuje obiteljske scenarije s „dvije mame” ili „dva tate”

Naša kultura također može značajno pridonijeti tome da žene čeznu jedna za drugom. Do trenutka izlaska ove knjige, hrabro prikazivanje strastvenog ljubljenja Madonne i Britney Spears na nacionalnoj televiziji bit će stara vijest. Širom zemlje nerijetko viđamo jumbo plakate s dvije oskudno odjevene žene u provokativnoj pozi. Nekoliko tinejdžerskih časopisa koje smo prelistavali dok smo istraživali materijal za ovu knjigu prikazivali su dvije drske ljepotice u vrlo intimnom zagrljaju, često popraćene člankom o njihovoj lezbijskoj vezi. Filmovi, pa čak i televizijski udarni termini, često prikazuju homoseksualnost kao prihvatljiv alternativni način života. Mnoge javne škole guraju nastavni plan i program koji uključuje obiteljske scenarije s „dvije mame” ili „dva tate”.

…homoseksualnost nije neko unaprijed određeno stanje koje ti je genetski preneseno onog trenutka kad si začeta u majčinoj utrobi

Suprotno onome što neki aktivisti za prava homoseksualaca i lezbijki i znanstvenici žele da mislimo, ne vjerujemo da postoji nešto poput „gay gena” ili da su neki ljudi „rođeni kao homoseksualci”. Za razliku od tvoga spola ili etničke pripadnosti, homoseksualnost nije neko unaprijed određeno stanje koje ti je genetski preneseno onog trenutka kad si začeta u majčinoj utrobi. Osoba razvija te želje kroz niz različitih iskustava, ali nisi nemoćna da razviješ drukčije, zdravije želje. Zapravo, stotine bivših homoseksualaca i lezbijki napustile su svoje homoseksualne stilove života i pronašle cjelovitost u svojoj novootkrivenoj heteroseksualnosti.

Što kaže Biblija?

U slučaju da se pitaš što Bog misli o homoseksualnim odnosima, jednostavno pročitaj prvo poglavlje Poslanice Rimljanima u Novom zavjetu. Apostol Pavao vrlo jasno kaže da Bog ne odobrava intimne spolne odnose između osoba istog spola.

Čak i ako se boriš sa željama prema ženama, Bog je apsolutno lud za tobom, a Njegova moć preobrazbe života dostupna ti je jednako kao i bilo kome drugome tko zazove Njegovo ime upomoć kako bi se odupro grijehu

Međutim, želimo da znaš izvan svake sumnje da, iako Bog mrzi grijeh homoseksualnosti, kao što mrzi svaki grijeh, On strastveno i bezuvjetno voli sve grešnike bez obzira na spolne borbe s kojima se suočavamo. Čak i ako se boriš sa željama prema ženama, Bog je apsolutno lud za tobom, a Njegova moć preobrazbe života dostupna ti je jednako kao i bilo kome drugome tko zazove Njegovo ime upomoć kako bi se odupro grijehu.

Nastavak možete pročitati u knjizi „Djevojko, možeš to pobijediti“!

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh