Aktualnosti

POLJSKA

Djelatnik IKEA-e dobio otkaz jer je citirao što Biblija kaže o homoseksualnosti Tvrtka je u priopćenju navela da je otpušten zato što su biblijski citati bili „uvreda dostojanstva LGBT osoba“

Djelatnik IKEA-e dobio otkaz jer je citirao što Biblija kaže o homoseksualnosti

Foto: Shutterstock

 

Radnik poljske IKEA-e prošlog je tjedna dobio otkaz jer je odbio podržati LGBT pokret, javlja CNA. Tomasz K. pozvao se je na sveto Pismo, citirajući sljedeće retke iz Matejeva evanđelja i Levitskoga zakonika:

„Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku.“ (Mt 18, 6)

„Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.“ (Lev 20, 13)

Nakon te objave dobio je otkaz, a tvrtka je u priopćenju navela da je otpušten zato što su biblijski citati bili „uvreda dostojanstva LGBT osoba“.

Bivši je djelatnik tužio tvrtku a njegov odvjetnik tvrdi da je samo koristio pravo izražavanja vlastitih vjerskih uvjerenja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh