Aktualnosti

DIRLJIVA GESTA SVETOG OCA Papa poslao pismo slijepom kolumbijskom vojniku: ‘Nikada to nisam to očekivao…’ Restrepo je rekao da ga je iznenadila Papina gesta, posebice zato što mu nije rekao svoje ime. Papa je do njega došao uz pomoć službenika Crkve u Kolumbiji.

Foto: Shutterstock


 

Papa Franjo prije nekoliko je dana, potaknut susretom u Kolumbiji, iznenadio slijepog kolumbijskog vojnika, poslavši mu rukom napisano pismo.

Tijekom svog posjeta Kolumbiji u rujnu ove godine, Sveti je Otac posjetio i zračnu bazu gdje se susreo s pripadnicima vojnih i policijskih snaga, ozlijeđenih u građanskom ratu koji je godinama bjesnio u toj zemlji. Među okupljenima bio je i slijepi vojnik Edwin Restrepo, koji se rukovao s Papom i zamolio ga za blagoslov.

Restrepo je Papi poklonio svoju vojnu kapu, što predstavlja njihove vojne snage:

„Dao mi je krunicu, pa sam rekao da mu želim dati nešto što predstavlja naše vojne snage, i nisam se mogao sjetiti ničeg boljeg od moje kape“, rekao je Restrepo, čiji se život drastično promijenio nakon što je 2004. godine izgubio lijevu nogu, dio desne ruke i vid, stavši na minu tijekom vršenja obvezne vojne službe.

Papa Franjo u svom je pismu napisao da je tijekom posjeta Kolumbiji kapu držao cijelo vrijeme kod sebe, kako bi ga podsjećala na ‘žrtvu’ i ‘domoljublje’ kolumbijskih vojnika u borbi s gerilcima. Papa je dodao da je kapu stavio iznad oltara u svom malom uredu, te je uz pismo poslao i fotografiju kape i oltara.

„Često se molim tamo, i svaki put molim za tebe i tvoje poginule i ozlijeđene suborce.“, napisao je Papa.

Restrepo je rekao da ga je iznenadila Papina gesta, posebice zato što mu nije rekao svoje ime. Papa je do njega došao uz pomoć službenika Crkve u Kolumbiji.

„Nikada to nisam očekivao, mislim da je to jedna od najljepših gesti koju sam doživio“, rekao je bivši vojnik.

Restrepo danas čita Brailleovo pismo i završava studij prava, kako bi mogao pomoći drugim vojnicima.

Autor: Catholicherald.co.uk; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković 

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh