Roditelji i djeca

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Deset načina kako moliti da se Vaša odrasla djeca odupru duhu bludnosti Molite da Vaša odrasla djeca ne dopuste svojim očima gledati bezvrijedne stvari. Molite da odbiju barem i ovlaš pogledati nešto što vrijeđa Boga te u njihov život ne unosi baš nikakvu vrijednost

Foto: Pixabay

 

1. Molite da Vaša odrasla djeca dožive svjež izljev Duha Svetoga. Zahvaljujući tome, imat će nov pogled. Kada vide stvari iz Božje perspektive i posjeduju silu Duha Svetoga, većma su kadra oduprijeti se svakome napadu duha bludnosti koji na njih nasrće onečišćenjem na području spolnosti:

„Težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir“ (Poslanica Rimljanima 8,6).

2. Molite da Vaša odrasla djeca imaju obnovljeno srce za Boga, Njegovu Riječ i Njegove putove. Kada budu privučena Božjim stvarima, to znači da će se udaljiti od
svega što se Bogu protivi. Budu li imala srce za Božje putove i Njegovu riječ, bludni prizori i djela koja krše Božje zakone, u njima će izazivati nelagodu.

„Poštene izbavlja pravda njihova, a bezbožnici se hvataju u svoju lakomost“ (Mudre izreke 11,6).

3. Molite da Vaša odrasla djeca posjeduju mudrost, razabiranje i objavu. Potrebna im je velika mudrost da bi znala kako izbjeći spolno onečišćenje. Potrebno im je jasno razabiranje da bi jasno vidjeli što jest, a što nije onečišćenje na području spolnosti. I potrebna im je Božja objava o tome kako se zaštititi i živjeti u čistoći.

„(…) jer će mudrost ući u tvoje srce i spoznaja će obradovati tvoju dušu. Oprez će paziti na te i razboritost će te čuvati: da te izbavi od zla puta, od varava čovjeka (…) (Mudre izreke 2,10-12).

4. Molite da Vaša odrasla djeca ostvare slobodu, obnovu i cjelovitost. Molite da budu slobodna od svega što ih privlači k bilo kojemu obliku spolnoga onečišćenja. Molite da budu oslobođena od svega što ih je zarobilo, poput prizora spolnosti u umu, koji su im došli putem bilo koje vrste medijâ. Molite da budu obnovljena od svakoga oblika slomljenosti ili neuspjeha na području spolnosti iz prošlosti, kako bi posjedovala obnovljenu čistoću i cjelovitost što im ih je Bog namijenio.

„Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas!” (Jakovljeva poslanica 4,7).

5. Molite da Vaša odrasla djeca ne dopuste svojim očima gledati bezvrijedne stvari. Molite da odbiju barem i ovlaš pogledati nešto što vrijeđa Boga te u njihov život ne unosi baš nikakvu vrijednost.

„Odvrati moje oči da ne vide ništavnost, život mi čuvaj na putu svojemu! Ispuni svojemu sluzi obećanje koje si onima dao što te se boje” (Psalam 119,37-38).

Nastavak čitajte u knjizi „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh