Osobni razvoj

AUGUSTYN PELANOWSKI

Demon suzdržanosti Život u oklopu poput kornjače. Cijelo vrijeme sakriven. Ništa me ne boli, ali ništa ni ne osjećam. Bezosjećajan sam. Nisam u stanju suosjećati, nemam empatije

Foto: Pixabay

 

Demon suzdržanosti. To je demon koji ti govori – nemoj voljeti, ne vjeruj u nikakvu ljubav jer je to rizik. Zabranjivanje ljubavi, zabranjivanje srdačnosti, ne popustiti nikome, pa ni sebi, zabranjivanje seksualnosti, talenata, sposobnosti.

Život u oklopu poput kornjače. Cijelo vrijeme sakriven. Ništa me ne boli, ali ništa ni ne osjećam. Bezosjećajan sam. Nisam u stanju suosjećati, nemam empatije.

Uloga žrtve je isto iskušenje. Kada čovjek sve shvaća kao uvredu, a ništa ne čini kako bi to promijenio

Draga braćo, je li netko takav prikladan za svećenika? Uloga žrtve je isto iskušenje. Kada čovjek sve shvaća kao uvredu, a ništa ne čini kako bi to promijenio. Odgovara mu igrati ulogu žrtve jer može pobuđivati samilost, a ima i izgovor za svoj egoizam. Ako se stalno pravim da sam povrijeđen, oslobođen sam odgovornosti prema drugima.

Iz knjige „Kako zavoljeti svoj život?“ patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Pročitaj i ovaj ulomak:

Demon ponavljanja 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh