Duhovnost

DAVID WILKERSON

Đavao želi da vjeruješ u ovu laž o svom životu Đavao nam laže kako bi nas obeshrabrio da odustanemo. Nemoj vjerovati u njegove laži. Idi naprijed u vjeri. Ustraj do kraja

Đavao želi da vjeruješ u ovu laž o svom životu

Foto: Shutterstock

 

Dok gledaš svoj život, jesi li obeshrabren zbog neispunjenih očekivanja? Možda si godinama molio, ali ono za što si vjerovao Bogu nije se ostvarilo. Neprijatelj ti možda šapće: „Nesposoban si. Svojim životom ne činiš nikakvu razliku u svijetu.“

Ako se osjećaš tako, ohrabri se, jer si u dobru društvu.

Mnoge su velike sluge Božje tijekom povijesti smatrale da su podbacile u svom pozivu. Kad je prorok Ilija gledao svoj život, osjećao se kao takav gubitnik da je zavapio: „Već mi je svega dosta, Jahve! Uzmi dušu moju“ (1 Kr 19,4). Mislio je da je sve što je učinio za Gospodina bilo uzalud.

Neprijatelj ti možda šapće: „Nesposoban si. Svojim životom ne činiš nikakvu razliku u svijetu…“

Kralj David je bio tako očajan zbog onog za što je vjerovao da je potraćeno pomazanje na njegovu životu da je htio odletjeti na neko osamljeno mjesto poput ptice: „O, da su mi krila golubinja, odletio bih da otpočinem“ (Ps 55,7).

Čak je i veliki apostol Pavao zadrhtao od straha na pomisao da je potrošio svoj život kao beskoristan radnik. Galaćanima je napisao: „Bojim se za vas da se nisam možda uzalud mučio oko vas“ (Gal 4,11).

Đavao ti laže govoreći da je sve što si učinio bilo uzalud

Ljubljeni, đavao ti laže govoreći da je sve što si učinio bilo uzalud. Znamo iz Izaije da Gospodin zna naše bitke jer ih je vodio prije nas. Ali Isus nam je pokazao izlaz iz takva očaja ovom izjavom: „Zaludu sam se mučio … Ipak, kod Jahve je moje pravo, kod mog Boga nagrada je moja“ (Iz 49,4).

Ne slušaj neprijateljeve laži. Nego, počivaj u Duhu Svetom vjerujući mu da će ispuniti djelo oblikujući te da budeš sličniji Kristu. Ustani i vjeruj Njegovoj riječi: „Budite čvrsti, nepokolebljivi, uvijek napredujte u djelu Gospodnjem, svjesni da vaš trud u Gospodinu nije uzaludan“ (1 Kor 15,58).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh