Duhovnost

DAVID WILKERSON

Đavao čini sve kako bi nas odvukao od molitve. Ovako mu se možeš oduprijeti!

Đavao čini sve kako bi nas odvukao od molitve. Ovako mu se možeš oduprijeti!

Mnogo slušamo o zavjerama u našem društvu – o ciljanim planovima da se uništi demokracija i kršćanstvo. Srce Božje nije uznemireno takvim zavjerama, ali našega nebeskog Oca brine jedna zavjera. Ona je sotonska i cilj su joj upravo kršćani koji su svojim srcem odlučili ući u Kristovu puninu.


Đavla užasavaju kršćani koji gladuju i žeđaju za pravednošću; on se uistinu više od ičega boji svetih koji mole. Svako demonsko poglavarstvo u nebeskim prostorima povlači se od straha kad čuje vapaje skrušene djece Božje. Dakle, moramo biti svjesni da će duša koja vapi za dubinom u Kristu postati meta sotonine zavjere smetnji.

Sotona će činiti sve što je u njegovoj moći da drži vjernike izvan tajne klijeti molitve. On čini da nam je svatko i sve važnije od našega vremena s Gospodinom. Dakle, koje je rješenje? Vjerujem da je mene Gospodin nadahnuo da činim sljedeće, kako bih zaštitio svoje vrijeme određeno za molitvu:

  • Učini zajedništvo s Gospodinom najvažnijim ciljem u svom životu. Job je izjavio: „Cijenio sam riječi njegovih usta više nego svoju neophodnu hranu” (Job 23,12). Molitva i proučavanje Božje Riječi mora biti obvezno.
  • Smatraj svoje sastanke s Bogom važnijima od sastanaka s ljudima. Kad dopustimo da između nas i vremena s Gospodinom dođu smetnje, u stvari ga ne cijenimo koliko bismo trebali.
  • Odbaci svaku smetnju nad kojom imaš moć i zauzmi duhovni autoritet nad smetnjama koje razabereš kao nadnaravne. Neke smetnje su naše vlastite, ali moramo neprestano biti svjesni da sotona može stvoriti, i da stvara, zavjere kako bi nas prekidao na nadnaravne načine.

Hvala Bogu, nikada nismo na milost i nemilost neprijatelju ili bilo kojoj njegovoj zamisli. Možemo izgovoriti riječ vjere i hrabro doći do prijestolja milosti kako bismo primili pomoć u vrijeme potrebe.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh