Svjedočanstva

STAVIO SE NA RASPOLAGANJE

Davanje obećanja Gospodinu ozbiljna je stvar – pročitajte ovo svjedočanstvo "Jedne noći, samo nekoliko dana nakon ovog duhovnog iskustva, spavao sam kada mi je zazvonio telefon. Žurno sam ustao i pospanog se glasa javio na telefon."

Davanje obećanja Gospodinu ozbiljna je stvar; pročitajte ovo svjedočanstvo

Foto: Pixabay

 

…sjećam se jednog dana kada sam – još mlad i neoženjen – bio duboko zadubljen u molitvu. Bilo mi je žao što su crkve i sakristije u mom gradu bile uvijek zatvorene. Imao sam dojam da su ljudi često kao ovce bez pastira i htio sam reći Gospodinu da želim uvijek biti na raspolaganju svojoj braći i sestrama u potrebi, u bilo koje doba dana i noći, spreman i voljan služiti Njemu u njima. Bio sam sretan i uzbuđen misleći da sam pronašao način da se riješim svoje sebičnosti i nadvladam svoju sklonost ugađanja sebi. Ubrzo sam shvatio da je davanje obećanja Gospodinu ozbiljna stvar.

Poziv usred noći

U početku sam bio iznerviran što me zove kasno u noć, no Gospodin me je odmah podsjetio na moje obećanje

Jedne noći, samo nekoliko dana nakon ovog duhovnog iskustva, spavao sam kada mi je zazvonio telefon. Žurno sam ustao i pospanog se glasa javio na telefon. Na liniji je bio jedan mladić, prijatelj zajednice. Plačući mi je ispričao što mu se događa kod kuće i kako je situacija nepodnošljiva. Slušao sam. U početku sam bio iznerviran što me zove kasno u noć, no Gospodin me je odmah podsjetio na moje obećanje.

Razgovarali smo i molili zajedno, prikazujući njegove potrebe Bogu, a kad je odlazio, bio je nasmijan i obnovljen

Srce mi se promijenilo i, zamišljajući u kakvom ću stanju biti ujutro kada budem išao na posao, pozvao sam ga da dođe k meni. Nakon nekoliko minuta pozvonio je na vrata i, pazeći da ne probudim roditelje, pozvao sam ga u kuhinju. Razgovarali smo i molili zajedno, prikazujući njegove potrebe Bogu, a kad je odlazio, bio je nasmijan i obnovljen. Bilo je skoro svanulo. Iako fizički iscrpljen i pospan, bio sam sretan! U ime Isusovo, mogao sam dočekati osobu koja nije imala nikoga s kim bi podijelila svoju muku. Bio sam siguran da je te noći kraljevstvo Božje učinilo mali korak naprijed. Aleluja!

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh