Aktualnosti

WWW.FIGULUS.HR

Darujemo vam knjigu „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“! Uključi se u nagradnu igru i osvoji knjigu!

Darujemo vam knjigu „Najvažnija stvar na svijetu. Sveta Misa“!

Foto: Shutterstock; lm.design


 

Uskoro iz tiska izlazi knjiga o Svetoj Misi autora Josipa Lončara. Tim povodom darujemo vam tri primjerka knjige!

 

Brojni crkveni dokumenti navode što moramo činiti kako bismo u Svetoj Misi sudjelovali djelatno i plodonosno, no gotovo uopće ne spominju kako to trebamo činiti

 

Ova je knjiga namijenjena osobito onima kojima Sveta Misa, iz bilo kojeg razloga, još nije postala duboka nutarnja potreba, istinsko duhovno iskustvo, istinski izvor i središte duhovnosti. U knjizi sam se potrudio iznijeti svoja iskustva koja sam godinama stjecao proučavanjem i razmatranjem knjigâ i dokumenata koji se bave liturgijom i iskustva koja sam stekao tijekom mnogih godina sudjelovanja u Svetoj Misi.

 

Ako se potrudimo, naći ćemo crkvene dokumente koji navode što moramo činiti kako bismo u Svetoj Misi sudjelovali djelatno i plodonosno, no ti isti dokumenti gotovo uopće ne spominju kako to trebamo činiti.

 

Tako, primjerice, navode da se za Misu moramo pripremiti ako u njoj želimo sudjelovati djelatno i plodotvorno, ali ne navode na koji način; navode da je nužno pamet uskladiti s glasom i surađivati s višnjom milošću, no ne i kako to činiti; navode da o našoj osobnoj raspoloživosti ovisi koliko i što ćemo na Misi primiti, no nije lako pronaći da negdje piše kako da tu raspoloživost postignemo…

Dakle, prilično je teško pronaći literaturu koja daje zadovoljavajuće odgovore na pitanje „kako” da nešto učinimo. (…)

 

Uvjeren sam da će knjiga najviše koristiti onima koji se nalaze u određenim potrebama – koje možemo staviti pod ovaj zajednički nazivnik: „U ovoj mi situaciji može pomoći samo Bog”…

 

U Svetoj Misi proslavljamo naše otkupljenje: otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista. A otkupljenje na najbolji način proslavljamo kad u njemu sudjelujemo djelatno i plodonosno prikazujući ga Ocu na određene nakane. Naše sudjelovanje uvelike ovisi o tome koliko poznajemo i ljubimo Boga i o tome koliko nam je stalo do vlastitog otkupljenja i do otkupljenja naših bližnjih. Ako nam je zaista stalo, ako zaista želimo crpsti vremenite i duhovne plodove otkupljenja, tada nam neće biti problem ispuniti pretpostavke koje nam Crkva sugerira. A svi se mi kad-tad nađemo u životnim situacijama u kojima nam je zaista stalo i u kojima smo spremni na posebne žrtve.

Nažalost, moram priznati da sam u određenom dijelu svog života mnoge Mise samo „obavio”. Tada nisam ni razmišljao o tome da Isusovu muku prikažem za sebe ili za nekoga drugoga, iskreno, s ljubavlju i pouzdanjem. A kad bih se našao u problemima, više sam se pouzdavao da će mi Bog pomoći po nekim drugim pobožnostima i molitvama. (…)

Uvjeren sam da će knjiga najviše koristiti onima koji se nalaze u određenim potrebama – koje možemo staviti pod ovaj zajednički nazivnik: „U ovoj mi situaciji može pomoći samo Bog” – i onima koji su spremni stati uz te ljude i biti im zagovornici kod Boga. Također, bio bih jako sretan kad bi se neki mladić, čitajući je, odlučio za svećenički poziv.

U svakom slučaju, čitatelju preporučam da iz knjige uzme ono što mu se čini za njega prihvatljivim i korisnim.

Iz knjige „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“.

 

Knjigu ćete moći po sniženoj cijeni od 99 umjesto 110 kuna kupiti na www.figulus.hr. A da biste sudjelovali u nagradnoj igri potrebno je sljedeće:

  1. Kliknuti ʽlikeʼ na našu stranicu na Facebooku Book hr (ako još niste).
  2. U komentaru označiti tri ili više prijatelja kako bi i oni mogli zaigrati.
  3. Podijeliti objavu javno (public). (Objava je ‘prikvačena’ kao prva na Facebook stranici.)

 

Nagradna igra traje od srijede, 3. srpnja do nedjelje, 14. srpnja. Imena dobitnika objavit ćemo u ponedjeljak, 15. srpnja. Sretno!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Na vrh