Vijesti

DANAS I SUTRA // Kulturna manifestacija o fra Didaku Buntiću – tijekom Prvoga svjetskog rata pokrenuo je spašavanje gladne hercegovačke djece odvođenjem u Srijem i Slavoniju Zavičajni klub hercegovačkih studenata i Frama Dubrava pozivaju: upoznajmo lik i djelo poznatoga hercegovačkoga franjevca i prosvjetitelja Didaka Buntića!

Kulturna manifestacija o fra Didaku Buntiću – tijekom Prvoga svjetskog rata pokrenuo je spašavanje gladne hercegovačke djece odvođenjem u Srijem i Slavoniju

U Zagrebu se danas i sutra, 17. i 18. svibnja, održava kulturna manifestacija u organizaciji Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata te Frame Dubrava kojom će se predstaviti lik i djelo hercegovačkog franjevca Didaka Buntića, prosvjetnog i socijalnog djelatnika, graditelja, prosvjetitelja i političara (1871. – 1922.).


Manifestacija se sastoji od dva dijela: okruglog stola te predstave.

Okrugli stol, pod nazivom „Fra Didak Buntić – uzor za budućnost” održat će se danas, 17. svibnja s početkom u 20 sati u samostanu u Dubravi. Sutra, 18. svibnja dramska će sekcija HKUD Didak iz Gradnića u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić izvesti predstavu Učiteljice, s početkom u 20 sati.

Cijeli je svoj život posvetio služenju Bogu i bližnjima

Nekoliko riječi o fra Didaku

Fra Didak Buntić (1871. – 1922.) cijeli je svoj život posvetio služenju Bogu i bližnjima. Bio je neumorni djelatnik za dobrobit puka Hercegovine: prosvjetitelj, odgajatelj, graditelj, humanitarni djelatnik…

U Franjevačkoj je gimnaziji djelovao kao nastavnik, pokrenuo je akciju opismenjavanja puka, te osnivanje „seljačkih škola”, bio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije…

U godinama nezapamćene gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata pokrenuo je spašavanje gladne hercegovačke djece odvođenjem u Srijem i Slavoniju.

Hercegovački studenti u Zagrebu i Framaši pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovoj vrijednoj manifestaciji te se tako upoznaju s velebnim likom i djelom fra Buntića, koji nam svima predstavlja uzor za budućnost.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh