Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Danas se, Isuse, odričem sebe, svojih potreba i molim te, silno blagoslovi život moga supružnika

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, predajem ti život svog supružnika i molim te, blagoslovi ga. On/ona je tvoje ljubljeno dijete i ti se brineš za njega/nju kao i za mene, umro si za njega/nju kao i za mene i u tvojim smo očima jednako vrijedni. Isuse, blagoslovi duh, dušu i tijelo moga supružnika i izlij na njega/nju obilje svoga Svetoga Duha. Daj mome supružniku snage i vodi ga. Često niti ne vidim s koliko se situacija bori, kroz što sve prolazi, što je u njegovu/njezinu srcu, koliko se žrtvuje. Ne vidim njegove/njezine boli, možda sve niti ne mogu vidjeti, a možda sam ponekad ili prečesto okrenut/okrenuta samo prema sebi i svojim potrebama.

Posvećujem njega i naš brak tvome Presvetom i Bezgrešnom Srcu, moj predragi Isuse!

Ali ti, Isuse, sve vidiš i sve znaš i zato se danas odričem sebe, svojih potreba i molim te, silno blagoslovi život moga supružnika, ti mu nadoknadi svaku brigu i oprosti mu svaku nebrigu. Znaš, Isuse, koliko smo slabi. Oprosti mome supružniku njegove grijehe i propuste, daj meni snage da mu i ja oprostim. Ovoga trena silno ga privuci k sebi i umiri u sebi. Posvećujem njega i naš brak tvome Presvetom i Bezgrešnom Srcu, moj predragi Isuse! Hvala ti! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Koliko razmišljam o tome što je potrebno mome supružniku? Je li mi dovoljno stalo? Želim li pokušati vidjeti da se i on/ona bori s mnogim napastima, slabostima i da je često slab/slaba kao i ja. Ne želim osuđivati, jer i ja često padam upravo tamo gdje njega/nju osuđujem.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh