Poučne priče

PROMIŠLJANJE JEDNOGA OCA

Danas sam shvatio što zapravo znači – „Ne boj se jer ja sam s tobom“ Ponekad čujem tu rečenicu i pomislim u sebi: „I? Što sad ako si sa mnom? Ja se i dalje bojim! I dalje sam bolestan! I dalje me boli! I dalje je problem prisutan! Što mi znači to da si sa mnom?“ Danas sam shvatio što to znači.

Danas sam shvatio što zapravo znači - „Ne boj se jer ja sam s tobom“

Foto: Shutterstock


 

Danas sam držeći malu Mariju u naručju izgovorio tri riječi koje su me totalno prosvijetlile: „Tata je tu.“

Često čujem onu rečenicu: „Ne boj se“, koja mi je ponekad kao šaka u čelo. To je kao da mi netko kaže: „Ne budi gladan.“ Kao da ja mogu nešto učiniti po tom pitanju. Kada čujem tu rečenicu uz dodatak: „Ne boj se jer ja sam s tobom“, ipak mi bude malo bliža i razumljivija te donosi neku utjehu i mir, ali često ni to nije dovoljno. Ponekad čujem tu rečenicu i pomislim u sebi: „I? Što sad ako si sa mnom? Ja se i dalje bojim! I dalje sam bolestan! I dalje me boli! I dalje je problem prisutan! Što mi znači to da si sa mnom?“

Danas sam shvatio što to znači.

Zašto je mom djetetu to dovoljno? Zašto je meni to bilo dovoljno kad sam bio mali? Zato što je u te dvije riječi sadržano sve ovo…

Što za mene znači kad svom djetetu kažem: „Tata je tu“ ili samo: „Tu sam“. Zašto je mom djetetu to dovoljno? Zašto je meni to bilo dovoljno kad sam bio mali? Zato što je u te dvije riječi sadržano sve ovo:

– Ako postoji prijetnja ili opasnost za tebe, uklonit ću je i udaljiti od tebe. Zaštitit ću te i zagrliti te.

– Ako si povrijeđen, povit ću ti rane i zaliječiti ih.

– Ako ne možeš hodati, ja ću te nositi na rukama.

– Ako plačeš, obrisat ću ti suze i utješiti te.

– Ako si umoran, držat ću te na rukama dok ne zaspiš.

– Volim te!

– Sve će biti u redu!

– Proći će!

– Ovdje sam!

– Naučit ću te kako da ponovo ne dođeš u tu situaciju, ali čak i da se to ponovi, opet ću biti s tobom i uz tebe!

Zašto mislim da sve ovo i još mnogo više moj Bog i Otac nije stanju učiniti? Pa on me stvorio samo zato jer me voli! Moj život je u njegovoj ruci! On me satkao u majčinom krilu i poznaje me po imenu! On je moj Abba, moj Tata! On je Kralj kraljeva i Gospodar gospodara! On je stvoritelj neba i zemlje! On je svemogući Bog! On je Emanuel – Bog s nama! On je LJUBAV! On je JA JESAM! Moj tata je najjači!

„Ne boj se jer ja sam s tobom!“

Autor: N.N.; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh