Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Danas pred tebe, Isuse, želim donijeti onaj dio svoga srca koji ne može primiti ljubav i poštovanje

RAZMATRANJE I MOLITVA


Danas pred tebe, Isuse, želim donijeti onaj dio svoga srca koji ne može primiti ljubav i poštovanje, od supružnika, djece, ali možda i od ostalih ljudi. Primjećujem da u određenim situacijama do mene ne dopiru ni trud moga supružnika, ni njegova dobra djela i postupci niti iskazivanje nježnosti. S jedne strane mi je to jako potrebno, a s druge strane kao da to ponekad ne mogu primiti. Onda reagiram „hladno“, pogrešno, ni sam ne shvaćajući zašto je to tako pa tako možda i obeshrabrim svoga supružnika. Zato svim srcem i dubinom povjerenja u tebe, Isuse, donosim svaki dio svog srca, bića koji ne može primiti ljubav, poštovanje. Posebno ti donosim osobito ono čega uopće nisam svjestan.

Marijo, predajem i posvećujem naša srca, naš brak, našu obitelj, na slavu Boga Oca

Otvaram ti srce, Isuse. Dođi, dođi kao nikada do sad, dođi u svaki dio moga srca koji treba tvoj dodir, koji je „zarobljen“ na bilo koji način, koji se boji, boji ljubavi, možda i tvoje ljubavi, Isuse. Dođi i u srce moga supružnika, dotakni ga. Dođi u svaki dio koji ne može primiti ljubav, prije svega tvoju, a onda i ljubav mene, supružnika. Izlij, Isuse, svoju svetost na naš brak, posveti nas u ljubavi i poštovanju snagom svoga Križa da budemo supružnici po tvojoj mjeri, sretni, odvažni. Daj da po Duhu Hrabrosti živimo brak po tvojim obećanjima i po svakodnevnim nastojanjima u iskazivanju ljubavi i poštovanja jedno drugome. Marijo, ispuni naša srca svojom nježnošću i mirom. Tvome Bezgrešnom Srcu, Marijo, predajem i posvećujem naša srca, naš brak, našu obitelj, na slavu Boga Oca.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim se stalno preispitivati zašto reagiram burno, zašto mi nešto jako smeta. Možda supružnik u nekoj situaciji zaista jest u krivu, no zašto mene to toliko dotiče i obeshrabruje? Posebno donosim Gospodinu svaku situaciju u kojoj mi supružnik želi pružiti nježnost, a ja ju ne mogu primiti. Jer svjestan sam da me težina toga često nadvlada pa sam nesretan, a možda za to i okrivljujem druge. Uvijek se želim preispitivati.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh