Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNIKA TEČAJA RAZMATRANJA KRUNICE

„Danas kada izmolim samo jednu Zdravomariju, onako kako smo molili na tečaju, osjetim Marijinu blizinu“ Nekoliko polaznika „Tečaja razmatranja krunice“ posvjedočilo nam je kako im je tečaj pomogao da dožive Marijinu blizinu te da njihova molitva krunice postane plodonosnijom…

„Danas kada izmolim samo jednu Zdravomariju, onako kako smo molili na tečaju, osjetim Marijinu blizinu“

Foto: Shutterstock

„Hvala našoj Majci što me je pozvala, pružila mi ruku i dala mi milost da ju upoznam“

Nedavno sam „slučajno“ na web stranici Kristofora vidjela da se organizira Tečaj razmatranja krunice. Bila sam zainteresirana i odlučila se prijaviti. Osjetila sam da želim bolje upoznati našu Majku i jako sam se veselila susretu. Međutim, zlo nije dalo da odem na tečaj i otkazala sam dolazak. Osjećala sam se loše zbog toga. Pogledala sam oglas još jednom i vidjela da postoji mogućnost da voditelj tečaja dođe k nama ako se skupi nekoliko osoba i ako osiguramo prostor. Par dana poslije, pronašli smo prostor i one koji su bili zainteresirani za tečaj. Znala sam da to sve nije bilo slučajno, nego pod vodstvom naše drage Majke.

Bila su to dva dana potpunog duhovnog ispunjenja. Upoznavanje Marije, naše majke, na način koji nismo poznavali. Do sada mi je Marija bila medaljica u džepu, slika na papiru… Počeli smo polako sa prvom deseticom krunice. Čitanje, meditiranje, razmatranje, kontemplacija… Pa druga desetica, treća… Na kraju se dogodio susret s Majkom Božjom u molitvi. Predobro! Majka me je pozvala na Tečaj krunice, dovela Nediljka. Osjećaji koji se ne mogu opisati, a znam da nije bilo slučajno i da je sve odozgor posloženo.

Svima bih preporučila da sudjeluju na Tečaju razmatranja krunice. Majka Marija mi se nakon tečaja spustila iz glave u srce i ondje nastanila. Hvala našoj Majci što me je pozvala, pružila mi ruku i dala mi milost da ju upoznam. Neka se milost Božja izlije na sve koji žele i osjećaju isto. Božji blagoslov.

Mirjana

„Tijekom razmatranja otajstava spoznala sam zašto sam nakon razdoblja svakodnevne molitve krunice jednostavno prestala moliti“

Moram priznati da nisam očekivala ništa posebno na Tečaju razmatranja krunice. Mislila sam da će biti klasična Škola molitve, ali opširnije. Nemojte me krivo shvatiti, veselila sam se i tome – bilo bi mi drago da sam samo mogla razgovarati s drugima o otajstvima krunice, ali dobila sam mnogo više od toga.

Razmatrali smo radosna otajstva, otajstva koja sam vjerojatno najčešće molila i u molitvi razmatrala, a ipak sam već tijekom razmatranja prvoga otajstva vidjela nešto potpuno novo, nešto za što vjerujem da je doista bio dar da bi mi se povećala vjera u Njezin zagovor. Isto se je događalo i dalje tijekom tečaja – koliko god sam i prije vidjela u tim otajstvima, tada mi se otkrivalo nešto što se ticalo i trenutnih situacija i odnosa o kojima sam razmišljala i nešto što me je usmjerilo na vječnost, na nebo. Posebno bih istaknula da sam tijekom razmatranja shvatila koji je bio moj problem u molitvi, možda i razlog zašto sam nakon razdoblja svakodnevne molitve krunice jednostavno prestala moliti. Tada sam si to prvi put posvijestila i odlučila raditi na tome. To možda ne izgleda kao nešto veliko, ali meni mnogo znači.

Marija je zaista ona koja sve ono obično pretvara u prekrasno, koja „obično“ razmatranje pretvara u milosno vrijeme, kada s malo dobre volje dobivamo mnogo. Svima koji se premišljaju preporučam ovaj tečaj, neće se razočarati.

D.K.K.

„Danas kada izmolim samo jednu Zdravomariju, onako kako smo molili na tečaju, osjetim Marijinu blizinu“

Sudjelovala sam na Tečaju razmatranja krunice u Livnu, 2. i 3. veljače ove godine. Tečaj je vodio gospodin Nediljko Jelčić. Krunica mi je draga molitva, molila sam ju i prije s razmatranjima, ali nakon ovoga tečaja postala mi je još dražom jer sada više toga razumijem; svaki puta iznova u njoj otkrivam snagu. O Blaženoj Djevici Mariji nikad nisam razmišljala na način na koji smo poučeni na Tečaju razmatranja krunice. Danas kada izmolim samo jednu Zdravomariju, onako kako smo molili na tečaju, osjetim Marijinu blizinu, znam da me sluša, rasplače me njezin dodir i primam dok Marija moli za mene. Najposebniji i najdraži trenutak u molitvi upravo je taj kada se zaustavim i primam dok Marija moli za mene.

Hvala Bogu za Tečaj razmatranja krunice i gospodinu Nediljku koji ga je vodio. Nadam se da će uskoro moći ponovno doći.

Tonka

Više o Tečaju razmatranja krunice možete saznati ovdje.

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh