Duhovnost

U NADI OČEKIVATI…

Danas Bog može učiniti nemoguće. Danas se stvari mogu promijeniti Što god da se u prošlosti dogodilo – ma bilo to netom jučer – Božje je milosrđe danas novo.

Danas Bog može učiniti nemoguće. Danas se stvari mogu promijeniti

Foto: Shutterstock

 

Jeremija je u jednome trenutku izgubio svaku nadu. Stvari su bile toliko strašne te se više čak nije mogao niti sjetiti kako je to imati nadu. No tada se sjetio Božjega milosrđa. „To nosim u srcu i gojim nadu u sebi. Dobrota Gospodnja nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika! ‘Gospodin je dio moj’, veli mi duša ‘i zato se u nj pouzdam’” (Tužaljke 3,21-24).

Što god da se u prošlosti dogodilo – ma bilo to netom jučer – Božje je milosrđe danas novo. Danas se mogu pokajati za svoj grijeh. Danas Bog može učiniti nemoguće. Danas se stvari mogu promijeniti. Danas Vam nada može ispuniti srce.

Jeremija govori o potrebi čekanja na Gospodina. To znači biti strpljiv u čekanju da Vam Gospodin usliši molitve

Jeremija govori o potrebi čekanja na Gospodina. To znači biti strpljiv u čekanju da Vam Gospodin usliši molitve. „Dobar je Gospodin onome koji se u nj pouzda, duši koja ga traži. Dobro je u miru čekati spasenje Gospodnje!” (Tužaljke 3,25-26). Čekati na Gospodina znači u nadi očekivati ono što će On učiniti. Znači pouzdati se u to da je ono što će On učiniti vrijedno čekanja.

Jeremija se ujedno spominje i da će Gospodin uvijek iskazati smilovanje. Naše trpljenje nije zauvijek. „Jer Gospod ne odbacuje nikoga zauvijek: jer ako i rastuži, on se smiluje po svojoj velikoj ljubavi. Jer samo nerado on ponižava i rascvili sinove čovjeka” (Tužaljke 3,31-33). Nije Njegova volja da trpimo, ali dopušta trpljenje, kako bi nas poučio Svojim putovima. Spominjete li se kako je Bog milosrdan i milostiv, lakše ćete ustrajati u molitvi, znajući da će On uskoro Vama i Vašoj odrasloj djeci iskazati Svoju milost i milosrđe.

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKO SNIŽENJE! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 105 umjesto 150 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh