Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da shvatim da su ljubav, poštovanje, oprost prije svega – odluka

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, prečesto sam vođen i ovisan o svojim emocijama. Možda to ponekad ne shvaćam ili to, u takvim trenucima, jednostavno ne vidim. No, želim ti to danas priznati. Znam, Oče, da si nas ti stvorio kao takve i znam da želiš da budemo otvoreni, iskreni jedno prema drugome, da kažemo što osjećamo, i dobro i loše, ali pitam se, zar uistinu moram biti toliko ovisan o svojim osjećajima? Primjerice, ako me moj supružnik ne ljubi ili ne poštuje, zar i ja moram izgubiti volju da ljubim i poštujem? Što kad bi se Ti prema meni tako odnosio kada ja nemam pozitivne osjećaje prema tebi ili svome supružniku? Zato nam i daješ ZAPOVIJED da ljubimo i poštujemo (Ef 5,33), neovisno o tome kako se osjećamo i što mislimo da nama treba ili da naš supružnik zaslužuje.

Želim shvaćati svoje osjećaje, zastati i onda ih izreći svome supružniku na ispravan način…

Daj da shvatim da su ljubav, poštovanje, oprost – odluka i da ona, u svom temelju, ne ovisi o mojim osjećajima. I sada vidim, Oče, smisao tvoje zapovijedi, jer time smo nesebični, podižemo svog supružnika, a onda i on podiže nas; podižemo obitelj, umnažamo talente i stvaramo blago na Nebesima. O Bože, želim da tu istinu i takav pogled na tvoju zapovijed urežeš u moje srce, da živim po tvojoj riječi i od tvoje Riječi, a ne od svijeta. Želim shvaćati svoje osjećaje, zastati i onda ih izreći svome supružniku na ispravan način, ali želim prije svega biti vođen vjerom i odlukom jer to je neizmjerna snaga! Hvala ti, Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Osjećaji su tu da nam budu na izgradnju, pozitivni i negativni. S pozitivnima se znademo nositi, ali negativni nas nerijetko odvedu u krivom smjeru jer ih krivo shvatimo. Mi imamo svako pravo, ali zastanimo, razmislimo, odlučimo i vidimo što nam osjećaji govore, prvenstveno o nama.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh