Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da moje greške i rane iz prošlosti ne budu kamen spoticanja i prepreka da neke stvari ne učinim ili da ih činim krivo

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas ti Gospodine donosim sve osobe koje su me u životu na bilo koji način obilježile, koje su me ranile, zbog kojih sam stvorio/la možda krive stavove, učinio/la kriva i grešna djela, možda i učinio neko zlo, a danas upravo to u meni stvara osjećaj krivnje ili pak optužujem druge, supružnika. Možda baš to danas reflektiram i u odnos prema svome supružniku, teško mu/joj opraštam i kao da se ne mogu smiriti u pojedinim situacijama, odnosima. Dođi Isuse u svaki takav susret, dođi Isuse, predajem ti svaki trenutak, napose one koji su me posebno ranili, svaki trenutak kada sam svjesno ili nesvjesno ja ranio/la druge. Kajem se za svaki grijeh, odlučujem ovog trena oprostiti tvojom milošću i opraštam svima koji su povrijedili mene, ali isto tako molim za sve one koje sam ja povrijedio/la. Oslobodi me Isuse svake posljedice mojih krivih i grešnih radnji i molim te da se ovog trena snagom Duha Svetoga rodim odozgor kao novi supružnik, kao novi čovjek, slobodan/a za tebe.

Želim Gospodine gledati u budućnost, ne želim se optuživati

Daj da prihvatim sve blagoslove koje imaš za moj brak. Neka moj brak ovog trena bude rođen ponovno u sili Duha Svetoga, neka se obnovi sve što je porušeno, neka srce moga supružnika bude slobodno od svih krivih stavova. Želim Gospodine gledati u budućnost, ne želim se optuživati, već želim shvatiti da ti želiš i prihvaćaš mene upravo takvog/takvu, da mi praštaš moje grijeh ukoliko se kajem, da čezneš da dođem k tebi i ono najvažnije, da se odvažim i odlučim krenuti u budućnost, ma kako mi se sada neke stvari činile nemogućima, napose ukoliko postoje određene prepreke, neslaganja ili situacije koje mi govore da sve ide krivo. Gospodine, ti na dobro izvodiš sve onima koji te ljube.

Prihvaćam slobodu i odlučujem se za blagoslovljenu budućnost u tebi Kriste

Daj da moje greške i rane iz prošlosti ne budu kamen spoticanja i izgovor da neke stvari ne učinim ili da ih činim sada i u budućnosti krivo, napose u odnosu prema suprugu/supruzi, već te molim daj mi snage i vodi me da gledam zahvalno i sretno u budućnost, prepuštajući sve u tvoje ruke, jer upravo ti tada pokazujem da te volim i vjerujem, upravo je to najbolja stvar koju mogu učiniti i za one koje sam ja povrijedio/la. Hvala ti Isuse što je tvoja istina drugačija, ljepša i spasonosna, baš suprotna ovome svijetu i mojim stavovima, koji me često guše. Prihvaćam slobodu i odlučujem se za blagoslovljenu budućnost u tebi Kriste.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često nas određene situacije iz prošlosti guše i stvaraju nam probleme u braku, a da toga nismo uopće svjesni. Bitno je oprostiti samima sebi, jer ako to ne učinimo pravimo se većima od Boga koji nam sve oprašta i zove nas, no isto tako bitno je moliti za one koje smo ranili, koje smo možda naveli na grijeh ili s njima griješili, kako bi se slomila svaka posljedica grijeha, kako bi se mi i drugi spasili. Zato, ne optužuj se, ne žalosti se, prilika je pred tobom, ne daj se prevariti. Na tebi je izbor. Odvaži se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh