Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da mi život ne prođe u okrivljavanju supruga/e, djece, u opravdavanju…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Moj brak, moje roditeljstvo, ovoga trena, danas, jer danas je ono jedino sigurno što imam, trebali bi izražavati čin nesebičnog davanja, Božje naravi, trebali bi predstavljati mene kao borca, borca da moje misli, riječi i djela, uz moje odluke i napor i prvenstveno Božju Milost, budu one koje izgrađuju, one koje tješe, one koje će zasigurno i pasti, ali se dižu, one koje izgrađuju buduće naraštaje koji će biti svijetli i sveti primjer ovome svijetu. Što želim ostaviti svijetu i kako trenutno izgrađujem temelje za svoj brak i budućnost svoje djece? Kada je potrebno provoditi vrijeme sa suprugom, djecom, što mi je u mislima i ono bitnije, što činim prvo, ono što meni odgovara i ne razmislim o njima, odbijam ih, naljutim se, a u isto vrijeme očekujem da moje uvijek „prođe“?

Koliko često pokušavam dati ono što će razveseliti i izgraditi moj brak, roditeljstvo, davajući se nesebično?

Nastojim li čim je više moguće gledati što njima treba, ne samo kroz rad, davanje, jer eto moram, pa sam na kraju ljut/a i postanem bezvoljan/bezvoljna, već iz čiste ljubavi? I trebam se zapitati koliko često sam zahvalan/zahvalna što mogu od srca dati ono što znam da je ispravno, a da ne tražim ništa za uzvrat? Koliko često pokušavam dati ono što će razveseliti i izgraditi moj brak, roditeljstvo, davajući se nesebično i shvaćajući da ču tek tada na koncu ja uistinu biti sretan/sretna i ispunjen/a? Želim li i ja kao odabrani Božji narod postati potpuno slijep/a, najprije klicati Kristu, pa kada mi On pokaže da je najveća snaga svijeta poniznost, služenje i prepoznavanje Njega u svome suprugu/supruzi, svome djetetu, da ću ga odbaciti ponovno time što ću se osjećati ljuto, prevareno jer stvari ne idu po mome i za to ću optužiti najbliže?

Oslobodi me svezanosti na očima i duhu, uvedi me u istinu i daruj novo srce!

Zasigurno da je i moje srce ranjeno, slabo, da imam prava, no prvo se želim pitati tražim li svoja prava postupcima koje osuđujem kod svojih najbližih? Isuse, predajem ti svoju slabost, mlakost, zarobljene misli sotonskim prevarama i osobnim stavovima i molim te da me ispuniš Duhom Snage i Odvažnosti da postanem borac za svoj brak, djecu i buduće naraštaje. Daj da mi život ne prođe u okrivljavanju supruga/e, djece, u opravdavanju, da se ne dam prevariti i dopustiti ranama da me upravljaju, već daj da se odvažim i svojim životom, svojim djelima u braku i obitelji svjedočim tebe. Toliko malo je često potrebno, a ja nisam kadar često ni to učiniti, no nalazim stotinu izlika, pred tobom koji su Svemogući. Oslobodi me svezanosti na očima i duhu, uvedi me u istinu i daruj novo srce!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Dođu problemi, dođe napast, dođu trenuci kad naša različitost nastupi i čest nas to razdvaja, jer smo okrenuti prema sebi, prije svega. Koliko sam zahvalan/zahvalna za sve što imam? Smatram li da su drugi dobili više, da je nepravedno raspoređeno ili smatram da nemam na čemu zahvaliti? Upravo to je taktika koja će te držati daleko od istine, uvjeravajući te da je laž istina. Istina oslobađa, istina izgrađuje, istina mijenja, u istini je Bog. Opravdavam li ja laži i stavljam ih ponekad pod istinu? Ne želim se osuđivati, već želim danas dati prostora Duhu Svetome da me uvede u istinu i da me oslobodi, da spasim svoju dušu.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh