Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da budem onaj/ona koji/a se neprestano bori za našu obitelj

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, danas ti želim donijeti svoju sebičnost, trenutke kada sam sebe i svoje želje stavljao/la ispred svog supružnika, a ponekad i ispred svoje djece. Znam, Gospodine, da i mene želiš blagosloviti, dati mi što mi treba, no želiš da pred tebe dođem iskreno, onakav/onakva kakav/kakva jesam. Ne želiš da išta skrivam, da se pretvaram, opravdavam, da mislim da prvo moram išta zadovoljiti kako bih mogao/mogla doći k tebi, već me radosno pozivaš da dođem onako kako se osjećam, možda ovog trena i ljutito, da dođem ja, grešan/grešna, da ti to priznam, predam, otpustim, jer jedino tako možeš u potpunosti doprijeti do moga srca.

Oprosti mi, Oče, svaku sebičnost, inat, oprosti što sam prečesto stavljao sebe i svoje želje ispred

Znam da je to stav poniznosti i da me čezneš blagosloviti upravo takvog/takvu. Oprosti mi, Oče, svaku sebičnost, inat, oprosti što sam prečesto stavljao sebe i svoje želje ispred ljubavi i poštovanja prema svom supružniku i djeci. Pomozi mi, Isuse, i po svome Milosrđu ispuni moje srce svojim mirom, zahvalnošću i nesebičnim, bezuvjetnim davanjem sebe svojoj obitelji. Znam da u tome leži radost za sve nas, znam da time otvaram „vrata“ Tvojim blagoslovima i da je to put prema Vječnom životu s tobom. Daj da budem onaj/ona koja se neprestano bori za našu obitelj. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ako želim dobiti nešto za sebe, prvom moram dati, jer to je jedini put k blagoslovu. Neće uvijek biti jednostavno i neću uvijek uspjeti, ali trudit ću se i moliti Boga za milost.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh