Evangelizacija

VJERUJU LI VAŠA DJECA

… Da moja djeca pomažu drugima da upoznaju Isusa Kada pomažete djeci da sustavno uče o Isusu – tko je on, tko su oni, što je istina, stvari koje mogu postati redovite teme razgovora u vašoj kući – Bog može tu djecu pretvoriti u mala dinama služenja, čak i u najranijoj dobi

... Da moja djeca pomažu drugima da upoznaju Isusa

Foto: Pixabay

Pomisao da se Bog služi mojom djecom da pronose njegovu ljubav i poučavaju druge ljude Božjoj riječi, ma to je… Čovječe, prožimaju me srsi!

Ako bih išta mogao željeti više od onoga prema čemu me je Bog vodio proteklih deset ili petnaest godina – da moja djeca upoznaju Isusa na svaki mogući način – to bi bilo ovo: da moja djeca pomažu drugima da upoznaju Isusa. Pomisao da se Bog služi mojom djecom da pronose njegovu ljubav i poučavaju druge ljude Božjoj riječi, ma to je… Čovječe, prožimaju me srsi! To je za mene najdublja motivacija.

neki od najsnažnijih poticatelja duhovnog rasta jesu iskustva iz prve ruke dok su bila djeca, kad su služila i dijelila svoju vjeru i gledala kako se umnaža pred njihovim očima

Kada pomažete djeci da sustavno uče o Isusu – tko je on, tko su oni, što je istina, stvari koje mogu postati redovite teme razgovora u vašoj kući – Bog može tu djecu pretvoriti u mala dinama služenja, čak i u najranijoj dobi. Ona ne moraju čekati da postanu punoljetna i da odu na studij da bi govorila o Isusu svojim prijateljima ili pomagala onima izgubljenima i potrebitima oko sebe. Jasno. Želite da duhovno rastu, ali neki od najsnažnijih poticatelja duhovnog rasta jesu iskustva iz prve ruke dok su bila djeca, kad su služila i dijelila svoju vjeru i gledala kako se umnaža pred njihovim očima. Zato uvijek tražite načine da potičete takovo srce i raspoloženje u njima od najranije dobi. Neka vam pomažu, neka vide kako njihovi roditelji predano služe ljudima, kako ih vode i poučavaju.

Ako ne znate gdje biste počeli, počnite od svoje crkve

Ako ne znate gdje biste počeli, počnite od svoje crkve. Uključite se u nekoju službu u koju se možda može uključiti i cijela vaša obitelj, djeca i svi zajedno. Naša crkva, u suradnji s desetcima drugih crkava na području Atlante, sudjeluje u projektu koji se zove Unite! – u kojem stotine i stotine volontera može služiti drugima. Naša je obitelj sudjelovala već nekoliko puta, pomažući sastavljati pakete za beskućnike – deke i Biblije, kao i hranu i ostale potrepštine – a onda i pomagala podijeliti te pakete. Župe također organiziraju veliki vikend u središtu grada svake jeseni, koji sadrži piknik i donacije za siromašne i potrebite. Kao obitelj sudjelujemo i u tom događaju, družeći se ostalim obiteljima, igrajući nogomet, ali također dijeleći naše svjedočenje i naviještajući evanđelje. Prigoda za to ima zbilja mnogo, samo ako ih potražite.

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?” autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh