Osobni razvoj

BOG NAS ŽELI PREOBRAZITI

Da bismo postali nova stvorenja moramo ispuniti jedan preduvjet Nije dovoljno da samo vjerujemo u nekakav prekrasan ideal: Bog želi da živimo na veličanstven način, a mi to možemo postići uz pomoć Duha Svetoga

Foto: Pixabay

 

Bog nas želi preobraziti u nova stvorenja, tako da možemo postati dio njegove obitelji. Ali opsjedani smo svim vrstama zla, što nas sprečava da postignemo veliki cilj za koji nas je Bog stvorio. Bez ozdravljenja, bez oslobođenja od zla, bez Božje pomoći, nikada nećemo vratiti svoje nasljeđe. To su naši imperativi. Bez njih nikada nećemo u potpunosti ispuniti svoju sudbinu da postanemo nova stvorenja. Ali postoji jedan preduvjet.

Kada Pavao govori o novom stvorenju, on nije samo osmislio predivan koncept, pobožnu apstrakciju. Za njega je novo stvorenje veoma stvarno jer je iz vlastitog iskustva znao da može živjeti na takav revolucionaran način samo ako stalno iznova doživljava Božju pomoć

Ne možemo živjeti po evanđeoskom idealu bez snage Duha Svetoga. Kada Pavao govori o novom stvorenju, on nije samo osmislio predivan koncept, pobožnu apstrakciju. Za njega je novo stvorenje veoma stvarno jer je iz vlastitog iskustva znao da može živjeti na takav revolucionaran način samo ako stalno iznova doživljava Božju pomoć. Snaga Duha Svetoga nije samo ideja, učenje koje prihvaćamo; to je stvarna snaga, koja mijenja naše živote.
U Pavlovoj poslanici Rimljanima, on opisuje svoje vlastito iskustvo otrežnjenja:

Zakon je, znamo, duhovan; ja sam pak tjelesan, prodan pod grijeh. Zbilja ne razumijem što radim: ta ne činim ono što bih htio, nego što mrzim – to činim. Ako li pak činim što ne bih htio, slažem se sa Zakonom, priznajem da je dobar. Onda to ne činim više ja, nego grijeh koji prebiva u meni. Doista znam da dobro ne prebiva u meni, to jest u mojem tijelu. Uistinu: htjeti mi ide, ali ne i činiti dobro. Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio – to činim. (Rim 7, 14 – 19)

Ovdje nalazimo odgovor na pitanje zašto su tijekom stoljeća kršćani tako strahovito zakazali (osim nekoliko iznimaka). Nije dovoljno da samo vjerujemo u nekakav prekrasan ideal: Bog želi da živimo na veličanstven način, ali mi to ne možemo postići bez pomoći Duha Svetoga.

Umalo ugašena milost 3dIz knjige „Umalo ugašena milost“ autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh