Mladi

DJEVOJKO, MOŽEŠ TO POBIJEDITI

ČUVAJ SRCE Afera sa ‘zabranjenim voćem’ Evo nekoliko praktičnih pitanja koja si možeš postaviti kako bi držala svoje srce pod kontrolom i bila sigurna kako nisi u opasnosti da uletiš u crveno svjetlo afera

Foto: Pixabay, S. Hermann / F. Richter 

 

Kad je bila završni razred srednje škole, Samantha je upoznala Randyja u bolnici u kojoj je radila. Iako je bio gotovo dvanaest godina stariji od nje, a njezini ga roditelji ne bi odobrili, provodili su puno vremena zajedno i postali bliski prijatelji. Kad joj je netko rekao da je Randy oženjen, već se bila zaljubila u njega. Samantha priznaje:

Voljela bih da mogu reći kako sam učinila pravu stvar i distancirala se od njega, ali nisam. Rekao mi je da prolazi kroz razvod, a naša je emocionalna afera na kraju prerasla u spolnu nakon što sam se iselila iz roditeljske kuće i počela studirati. Pokušala sam opravdati aferu činjenicom da smo imali odnos tek nakon što je njegov razvod bio konačan. Znam da je čak i emocionalna veza s oženjenim muškarcem bila pogrešna, ali činilo se da to nije bilo važno kad sam bila u njegovoj blizini.

Kad bih mogla premotati prošlu godinu, mnogo bih bolje čuvala svoje srce. U potpunosti bih se klonila Randyja

U mome prvom semestru fakulteta, moje su ocjene stvarno patile zbog vremena koje sam provodila s Randyjem umjesto da sam učila. Zapravo sam morala odustati od nekoliko predmeta kako ih ne bih pala. Zatim su me sljedećeg semestra obavijestili da sam izgubila stipendiju jer su mi pale ocjene, a sad se brinem da neću moći ostvariti svoj san da postanem medicinska sestra. Kad bih mogla premotati prošlu godinu, mnogo bih bolje čuvala svoje srce. U potpunosti bih se klonila Randyja.

Da je Samantha čuvala svoje srce, pobjegla bi od ovoga oženjenog muškarca i ne bi morala brinuti o čuvanju svoga tijela – kao i svojih ocjena, svoje stipendije, svojih planova za karijeru.

Možda te privlači netko tko je „zabranjeno voće”, no ti se i dalje pitaš koliko sladak može biti okus takve veze. Ako takva osoba sada ne postoji, jedna će ti osoba sigurno stati na put u nekome trenutku tvoga života, bilo da je ta osoba kolega iz razreda koji nije kršćanin, oženjeni kolega s posla ili tvoja najbliža prijateljica. (O lezbijskim vezama više se govori u 20. poglavlju i u pogovoru.) Evo nekoliko praktičnih pitanja koja si možeš postaviti kako bi držala svoje srce pod kontrolom i bila sigurna kako nisi u opasnosti da uletiš u crveno svjetlo afera.

• Odijevam li se tako da se svidim toj osobi?

• Dajem li često sve od sebe da naletim na tu osobu, samo kako bih privukla njegovu (ili njezinu) pozornost?

• Provodim li vrijeme s tom osobom kad god mi se ukaže prilika, zanemarujući druge odnose?

• Moram li od drugih skrivati ​​svoje prijateljstvo s tom osobom?

• Tražim li izgovore da nazovem tu osobu samo kako bih čula njegov (ili njezin) glas?

• Komuniciram li s tom osobom putem e-poruka kako drugi ne bi saznali za to prijateljstvo?

• Jesam li opsjednuta razgovorima ili provođenjem vremena nasamo s tom osobom, izvan slušnog i vidnog dometa bilo koga drugog?

Ako si na bilo koje od ovih pitanja odgovorila potvrdno, stani i počni trčati u smjeru suprotnom od ovoga odnosa.

Nastavak možete pročitati u knjizi „Djevojko, možeš to pobijediti“!

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh