Duhovnost

ČUTI BOGA U SNOVIMA

Najvažnija stvar za naš duhovni rast „Prije sam razdvajala život snova od stvarnog života, ali više to ne činim...”

Razumjeti kako nam Bog govori u snovima – najvažnija stvar za naš duhovni rast!

„U posljednje dane, govori Bog:
‘Izlit ću Duha svoga na svako tijelo
i proricat će vaši sinovi i kćeri,
vaši će mladići gledati viđenja,
a starci vaši sne sanjati.’“
(Dj 2, 17)


Svima nam je jasno koliko je važno razumjeti viđenja koja imamo tijekom dana. Ona su uvid u kraljevstvo duha i znamo da ih moramo zapisati, protumačiti i primijeniti njihovu poruku i spoznaje na naše živote.

Snovi su zapravo viđenja koja imamo po noći

U Bibliji se riječi snovi i viđenja koriste gotovo kao istoznačnice. U Knjizi o Jobu se kaže: „U snovima, u viđenjima noćnim, kada san dubok ovlada ljudima i na ležaju dok tvrdo snivaju…“ (Job 33, 15) A u Knjizi proroka Izaije: „bit će ko san, utvara noćna“ (Iz 29, 7). Biblija također kaže da „objavi se tajna Danielu u noćnom viđenju“, kao i: „gledah u noćnim viđenjima“ (Dn 2, 19 i 7, 13).

Dakle snovi su zapravo viđenja koja imamo po noći. Ako je tako, zašto im ne bismo pridali istu važnost kao i dnevnim viđenjima? S obzirom na to da je tijekom noći naš analitički um isključen, možemo puno bolje i jasnije primiti spoznaju u snovima.

I život snova je stvaran

Prije sam razdvajala život snova od stvarnog života, ali više to ne činim. Život snova također je stvaran. Bog nam i u snovima govori. I u snovima dodirujemo nadnaravni svijet. Ako su naša viđenja stvarnost, onda su i naši snovi stvarnost. U Ivanu 17, 3 doznajemo što je bit života: upoznati Boga i Isusa, kojeg je on poslao. Polazeći od toga kao od svoje radne definicije biti stvarnog života, možemo bez sustezanja reći da nam Bog govori i da se povezujemo s Duhom Svetim u snovima.

Najbolji način da upoznamo Boga – su snovi!

Volim Psalam 139 i ono što nam on otkriva o snovima:

„Kako su mi, Bože, naumi tvoji nedokučivi,
kako li je neprocjenjiv zbroj njihov.
Da ih brojim? Više ih je nego pijeska!
Dođem li im do kraja, ti mi preostaješ!“ (Ps 139, 17 – 18)

Dok spavamo po noći, spajamo se sa samim Božjim mislima – onima koje on upravo tada o nama misli. Znamo da smo povezani s Bogom dok spavamo po tome što David kaže da, kad se probudi, Bog je još uvijek s njim.

Ako ni iz kojeg drugog razloga, želimo razumjeti snove zato što bismo htjeli znati što Bog misli. Želimo čuti što on govori o nama, o životu, o svojem svijetu. Želimo čuti njegove zamisli, osjetiti njegovo srce i razumjeti kako on razmišlja. Želimo ga upoznati, a slušanje vlastitih snova najjednostavniji je i najbolji način za to.

Zašto učiti Božji unutarnji jezik snova

Razumijevanje kako Bog govori u snovima najvažnija je stvar za naš duhovni rast. Dobro razumjeti jezik kojim nam netko govori neizostavan je preduvjet za našu sposobnost uspješne komunikacije i građenje dubljeg odnosa s tom osobom. Učenjem Božjega unutarnjeg jezika snova pokazujemo svoju predanost i želju za većom vezanošću s njim. Ako se izvještimo u tumačenju njegovih noćnih viđenja, to će itekako promijeniti naš odnos s Bogom.

Pođimo na taj put!

Dr. Charity Kayembe

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Do nedjelje 19. kolovoza knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi “Čuti Boga u snovima”

“Snovi su ponekad jedini način na koji Bog može zaobići naš previše racionalan razum i progovoriti nam. Konačno, psalmist nas uči da Bog svojim miljenicima u snu daje. Osobno mogu posvjedočiti da nas Bog često u snovima opominje, uzdiže, tješi i poučava. To je sasvim dovoljan razlog da snove shvatimo ozbiljno i da se potrudimo razlikovati njihov izvor i njihovo značenje. Ova nam knjiga u tome itekako može pomoći.”

Josip Lončar, urednik

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh