Duhovnost

ČUTI BOGA U SNOVIMA Ozdravljenje, milost, božanska perspektiva… Te bismo nebeske „resurse” htjeli dovesti u fizičku dimenziju. Kako to postići?! „U duhovnom svijetu sve nam je moguće – na primjer, ozdravljenje, milost i božanska perspektiva. Te bismo nebeske „resurse“ htjeli dovesti u fizičku dimenziju (…) Ali kako to postići? Pomoću viđenja! Gledanjem. Znanost to naziva promatranjem, a Biblija svjedočenjem. Kad se Duh Sveti jednom spusti na nas, dobivamo snagu biti svjedoci – pomazani smo da budemo promatrači. (...) Promatrajući njega i njegovo duhovno kraljevstvo u viđenjima svakog dana i svake noći, dovodimo valove njegove slave u svoj svijet. Donosimo nebo na zemlju…”

Dodatan razlog zašto su snovi važni jest taj što nam oni daju uvid u natprirodni svijet te možemo vidjeti ono što nebo vidi. Možemo vidjeti sve onako kako nas Bog vidi: bez granica i ograničenja. Nije li to ono što se događa u našim snovima, naprimjer, kad letimo (bez zrakoplova)?


Samim promatranjem nečega to se počinje mijenjati…

Kada proučavamo svoje snove, moramo imati na pameti ono što je, kao što ćete se, vjerujem, i vi složiti, najzamamljiviji dio cijele objave. A to je također povezano s kvantom fizikom i njezina je osnova. Radi se o efektu promatranja, koji se općenito smatra najmanje poznatim i ujedno temeljnim principom toga istraživačkog područja. Jedinstvena definicija efekta promatranja jest da se samim promatranjem nečega to počinje mijenjati.

Kvantni svijet jest svijet potencijala, u kojem je svaki mogući ishod moguć u svakom trenutku. To je svijet vjere, u kojem je sve moguće onima koji vjeruju (usp. Mk 9, 23).

Ta je činjenica znanstveno objašnjena fenomenom nazvanim kolaps valne funkcije. Elektron ili foton (čestice koje tvore materiju i svjetlost) postoji u potencijalnom valu. Međutim, kad ga se promatra, on postaje pojedinačna čestica. Samim promatranjem ili mjerenjem znanstvenom opremom sve potencije koje postoje uzduž tog vala nestaju, a jedino preostaje zasebna čestica elektrona ili fotona, na određenom mjestu i u određenom vremenu.

To je prava slika onoga što se događa u prirodnom svijetu kada molimo

To je prava slika onoga što se događa u prirodnom svijetu kada molimo. U duhovnom svijetu sve nam je moguće – naprimjer, ozdravljenje, milost i božanska perspektiva. Te bismo nebeske „resurse“ htjeli dovesti u fizičku dimenziju, da bismo tim neograničenim mogućnostima blagoslova raspolagali u svojem materijalnom svijetu, ranjenu i lišenu duha. Željeli bismo vidjeti „kolaps nebeskog vala“ kao konkretan događaj, česticu ozdravljenja ili blagoslova, nešto što je konkretno i dostupno u našoj ograničenoj dimenziji vremena i prostora.

Ali kako to postići?

Ali kako to postići? Pomoću viđenja! Gledanjem. Znanost to naziva promatranjem, a Biblija svjedočenjem. Kad se Duh Sveti jednom spusti na nas, dobivamo snagu biti svjedoci – pomazani smo da budemo promatrači (usp. Dj 1, 8).

Promatramo Isusa i svjedočimo duhovni svijet neba. Isus želi da budemo svjedoci njegova života, onoga koji on upravo sada živi. Promatrajući njega i njegovo duhovno kraljevstvo u viđenjima svakog dana i svake noći, dovodimo valove njegove slave u svoj svijet. Donosimo nebo na zemlju.

Ukratko, efekt promatranja dokazuje da se već samim promatranjem nečega to počinje mijenjati. Zašto je to važno za naše snove? Zato što je Sveto pismo puno poruka o važnosti gledanja i promatranja: „uprimo pogled u Isusa“ (usp. Heb 12, 2), „nama nije do vidljivog nego do nevidljivog“ (2 Kor 4, 18), „oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo“ (Rim 8, 4 – 7), „tražite ono što je gore“ (usp. Kol 3, 1 – 2). Najvažnije od svega jest: „primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8). Promatrači. Kršteni smo njegovim Duhom, koji nam otkriva nadnaravni svijet i pomazuje nas da budemo njegovi promatrači, gledatelji i proroci. (…)

Ulomak iz knjige o razumijevanju jezika kojim nam Bog govori u snovima. Knjiga izlazi uskoro!

[POZIVAMO] Mali tečaj kršćanskog tumačenja snova u Zagrebu (27. i 28. studenog) i Puli (29. i 30. studenog)!

Voditelji tečaja autori su knjige „Kako čuti Boga u snovima”.
Tečaj organizira Ustanova Kristofori.

Mjesto i datum

Zagreb – Zagrebački velesajam, dvorana Brijuni: 27. i 28. studenog 2017., od 18,30 do 21,30 sati

Pula – Hosana Pula, Krležina 39: 29. i 30. studenog, od 18,30 do 21,30 sati

Teme predavanja na tečaju oba su dana iste.

Kotizacija (trošak prijevoza, hotela, dvorane, honorara, prijevoda) u Zagrebu iznosi 100 kn po danu. Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani Brijuni (200), karte možete kupiti na našem web shopu, putem e-maila ([email protected]), te pozivom na broj mobitela: 095/206-5421 ili telefona: 048/210-104. U Puli će se sakupljati dobrovoljni prilog.

Vjerujemo da će ono što ćete čuti i naučiti na tečaju biti velik blagoslov, i vama, ali i onima kojima ćete imati priliku pomoći da razumiju svoje snove!

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh