Zanimljivosti

BOGU NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Čudom pronašao čudotvornu medaljicu u oceanu, nakon što ju je izgubio na odmoru Ovo svjedočanstvo dokaz je Božje prisutnosti i u malim detaljima našeg svakodnevnog života

Čudom pronašao čudotvornu medaljicu u oceanu, nakon što ju je izgubio na odmoru

Foto: Katie Marino


 

Gerard Marino nosi ovu čudotvornu medalju oko vrata otkad se sjeća. Poklonila mu ju je njegova majka koja je svoj svojoj djeci, njih 17, davala čudesne medalje kada su bili vrlo mali. Njegovi su se roditelji posvetili Gospi od Čudotvorne medalje kada su hodali, a kasnije su posvetili cijelu obitelj.

Dva put vraćena

Jednom ju je izgubio, prije 10 godina, kada je plivao u oceanu, ali jedna od njegovih kćeri pronašla ju je zakopanu pod pijeskom. Bio je to pronalazak sličan pronalaženju igle u plastu sijena – ali Gerard, koji danas ima 46 godina, nikada nije zamišljao da će dva puta doživjeti to čudo.

Posljednjih pet godina Gerard, njegova supruga Katie i njihovih pet kćeri ljetovali su u Napulju na Floridi, a Gerard je na nedavnom putovanju bio na plaži s djevojkama. Voda je bila mirna, a djeca su ronila. Stajao je u vodi do pojasa kad su svi spazili dupina. Kada je otišao zgrabiti telefon kako bi se fotografirao, lanac se otkopčao i medalja je nestala pod vodom. Gerard je pretraživao, ali ju nije uspio pronaći. Gubitak medaljice posebno ga je pogodio jer je njegova majka preminula prije samo nekoliko godina.

Gerard je počeo putem interneta tražiti iznajmljivanje detektora za metal i pronašao je službu koja je preporučila muškarca po imenu Tony. Bio je 4. srpnja, praznik i nedjelja – ali u roku od 30 minuta, Tony je bio ispred Marinovog stana spreman za posao. Već to je bilo malo čudo.

Dok je Tony tražio u oceanu, Gerard se molio. Tada je Tony predao Gerardu drugi detektor metala kako bi mogao pomoći. U međuvremenu su Katie i djevojke otišle na misu, gdje su se molile da je pronađu. „Moja najmlađa se posebno toliko molila Gospi”, ispričala je supruga Katie, prenosi Aleteia.

Izgubio je medalju oko 7:30, u 11:00 ju je pronašao

„Vidjela sam kako se zaustavio, kleknuo i izvukao je iz vode”, rekla je Katie. „Nije bio dar samo što je pronađena, već što ju je upravo on pronašao.”

Nakon što je zagrlila muža, Katie je potrčala prema Tonyju dalje niz plažu uzvikujući: „Pronašao je! Pronašao je!” Svi oko njih počeli su pljeskati, jer su mnogi bili upoznati s pričom.

Zahvalna molitva

Nakon zajedničkog okupljanja na obali, Tony je pitao mogu li svi izgovoriti zahvalnu molitvu. Zagrlio je Gerarda i Katie i vodio ih u molitvi moleći zaštitu za ostatak njihova odmora. Rekao im je da ne želi nikakvu isplatu.

Katie je kazala kako je gledanje kako se ova priča odvijala bilo jako moćno, posebno jer su njihova djeca svjedočila snazi vjere i molitve i prisutnosti Boga i Naše Blažene Majke u malim detaljima svakodnevnog života. „Za Gerarda je to bio podsjetnik da se pouzdaje u Boga i nikad ne odustaje – kao i podsjetnik da su njegova nebeska Majka i zemaljska majka uvijek tu za njega, spremne pomoći.”

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh