Svjedočanstva

ČUDO U MONTSERRATU

Djevojčica svjedočila odlasku svojeg oca iz čistilišta u raj Trima misama iskupila je očevu dušu...

Djevojčica svjedočila odlasku svojeg oca iz čistilišta u raj

Foto: Shutterstock


 

U 17. stoljeću tugujuća djevojčica obratila se je benediktinskomu opatu Millánu de Mirandu u Samostanu Gospe od Montserrata, u Kataloniji. Zamolila ga je da odsluži tri mise za njezina pokojnog oca. Djevojčica je bila potpuno uvjerena da će mise ubrzati odlazak njezina oca u nebo, spasavajući ga od čistilišnih muka. Dirnut tom djetinjom vjerom, opat je sljedeći dan odslužio prvu misu.

Za vrijeme mise djevojčica je klečala, a kad je podigla pogled, ugledala je svojeg oca pokraj oltara na kojem  je svećenik služio misu. Vidjela je kako njezin pokojni otac „kleči, okružen ognjem“ na najnižoj oltarnoj stubi. Kad je ispričala svećeniku što je vidjela, on joj je rekao da stavi tkaninu na mjesto na kojem je njezin otac klečao. Tkanina se je odmah zapalila, što su svi mogli vidjeti, ali nisu vidjeli trpeću dušu. Bilo je jasno da ta duša strahovito trpi u čistilišnoj vatri.

Tijekom druge mise na nakanu njezina oca djevojčica ga je opet vidjela. Taj put je stajao pokraj đakona i bio je „odjeven u napadno šareno odijelo“. Čini se da čistilišna vatra više nije dopirala do njega, iako je i dalje bio u čistilištu.

Za vrijeme treće mise djevojčica je vidjela svojeg oca zadnji put. Bio je odjeven u „snježnobijelo odijelo“, a na kraju mise dogodilo se je nešto izvanredno. Djevojčica je uskliknula: „Moj otac odlazi i uzdiže se u nebo!“ Više nije bila zabrinuta za njegovu dušu, jer je na svoje oči vidjela kako je ušao u nebo.

Autor: Philip Kosloski (Aleteia.org; Book.hr)

Preveo Josip Sinjeri

Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići:

  • oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe
  • otkupljenje od bolesti
  • oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja
  • oslobođenje duša iz Čistilišta
  • spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu
  • vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima
  • nutarnji mir i radost
  • i mnoge druge blagoslove?!

 

Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi?

O svemu tome možeš čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh