Svjedočanstva

SNAGA VJERE

Čudo u Černobilu: Ondje gdje se nalaze kršćanske ikone instrumenti pokazuju nešto nevjerojatno Ni smrtonosna radioaktivna zračenja ne mogu ništa onome tko u srcu ima vjere

Čudo u Černobilu

Foto: Shutterstock

 

U knjizi jednog poznatog ruskog znanstvenika i istraživača, vjernika, piše:

„U jednom dokumentarcu o Černobilu, zračenjima itd. u noćnom su programu prikazali ljude koji su se vratili živjeti u černobilsku zonu. Zamislite prizor: operateri idu ulicom, Geigerov brojač svugdje pokazuje radioaktivno onečišćenje, pokazuje da je sve ozračeno. Tada ulaze u kuću u kojoj žive vjernici. Na zidovima vise ikone. A brojači „šute“, na nuli su, pokazuju da zračenja uopće nema!

Geigerov brojač svugdje pokazuje radioaktivno onečišćenje, pokazuje da je sve ozračeno. Tada ulaze u kuću u kojoj žive vjernici. Na zidovima vise ikone…

Isto se ponavlja i u drugim kućama u kojima se nalaze ikone. To nadilazi moguće, ali je istina. U stajama, šupama itd. zračenje je isto kao na ulici, ali u kućama u kojima vise ikone, radijacije nema.“

Ovaj je tekst na svojoj stranici na Facebooku objavila Izdavačka kuća Kyrios, koja uskoro počinje s radom. Pratiti ju možete na njezinoj stranici na Facebooku (ovdje).

Kontaminacija je bila otprilike devet puta jače nego prilikom eksplozije bombe u Hirošimi. Ta radioaktivna prašina do danas nije u potpunosti nestala.

Černobilska nesreća, poznata i kao Černobilska katastrofa, nuklearna je nesreća koja se 1986. godine zbila na sjeveru bivše Sovjetske Ukrajine, uz samu ukrajinsko-bjelorusku granicu kombinacijom nesigurnog dizajna sovjetskog nuklearnog reaktora te ljudskom pogreškom. Kontaminacija je bila otprilike devet puta jače nego prilikom eksplozije bombe u Hirošimi. Ta radioaktivna prašina do danas nije u potpunosti nestala.

Najviše je bilo pogođeno zdravlje stanovnika susjedne sjeverne Bjelorusije, krajnjih sjevernih prostora Ukrajine te jugozapadnih prostora Rusije. Oblaci radioaktivne prašine zaustavili su se tek nad Skandinavijom u sjevernim dijelovima Europe. Izravne i neizravne posljedice radioaktivnog zračenja osjetilo je do pet milijuna ljudi. (Više.)

Izvor: Izdavačka kuća Kyrios. Pratiti ju možete na Facebooku (ovdje); Wikipedia; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh