Svjedočanstva

NOUHAD AL-CHAMI

ČUDESNO SVJEDOČANSTVO Sv. Šarbel operirao ju je u snu! Kako je Nouhad Al-Chami, majka dvanaestero djece, čudesno ozdravila od neizlječive bolesti

Šarbel ju je operirao u snu

Nouhad Al-Chami, iz arhive / MI design

 

Rana će krvariti svakoga mjeseca

U noći između 21. i 22. siječnja 1993. godine Nouhad Al-Chami se prenula iz sna. Sanjala je. Možda je to bila halucinacija zbog lijekova koje je uzimala za hemiparezu  koja joj se pojavila prije nekoliko tjedana, ili možda projekcija želje za ozdravljenjem. Zapravo, u snu je vidjela sebe kao izliječenu osobu. No bolest je bila neizlječiva: hemiplegija s dvostrukom opstrukcijom karotidne arterije. Lijeva ruka i noga bile su joj potpuno nepokretne, sve je teže govorila i jela. Liječnici su bili jasni, a dijagnoza konačna. Moglo se samo pokušati s operacijom grla, gotovo bez ikakve nade.

Bol je bila intenzivna, stvarna, tako da se žena probudila. Tada, oblivena znojem, u mraku sobe, Nouhad je instinktivno rukom dodirnula grlo i trznula se. Nije li to bila paralizirana ruka?

Bolna je situacija shrvala njezina muža i dvanaestero djece koji se nisu mirili s okrutnom sudbinom svoje gotovo pedesetogodišnje majke. Tako je Saad, najstariji sin, odmah otišao do grobnice svetoga Šarbela Makhloufa, Sveca čuda, u libanonskom samostanu u Annayi, nedaleko njihove kuće, kako bi tamo molio za majčino ozdravljenje i dobio blagoslovljeno ulje. Nakon što je njime namazao grlo bolesne majke, ona je osjetila čudne trnce u utrnulom dijelu tijela, no ništa više. Nouhad, koja je također patila od nesnosnih bolova u glavi, više se puta gorljivo obraćala Majci Božjoj i Svetom čudotvorcu, moleći ih da je što prije uzmu u Nebo.

Te noći, iznenada se probudivši, Nouhad se jasno sjećala da je sanjala svetoga Šarbela, obasjanog snažnim svjetlom, kako stoji uz njezin krevet zajedno s još jednim redovnikom. Njih dvojica su joj operirali grlo. Htjela je izbjeći operaciju, ali redovnici su inzistirali da je to neophodno i da su je došli izliječiti. Bol je bila intenzivna, stvarna, tako da se žena probudila. Tada, oblivena znojem, u mraku sobe, Nouhad je instinktivno rukom dodirnula grlo i trznula se. Nije li to bila paralizirana ruka? Kako to da može pomicati i lijevu nogu? Što se dogodilo? Žena je, zbunjena, prvi put od početka bolesti sama ustala iz kreveta i prišla ogledalu u kupaonici.

Dva ožiljka

Primijetila je dva ožiljka sa svake strane grla, svaki duljine dvanaest centimetara, sa šavovima i crnim kirurškim koncem koji je virio iz njih. Vrat i košulja bili su joj umrljani krvlju.

Suprug je spavao u susjednoj sobi. Probudilo ga je upaljeno svjetlo a onda je ugledao svoju zakrvavljenu suprugu kako ide prema krevetu, s dvije dugačke rane na vratu. Počeo je vrištati. Kako njegova supruga može biti tamo ako nije mogla ustati? Odakle sva ta krv? Kako može sada govoriti? – pitao se čovjek u čudu.

Nouhad, iako zbunjena, nakon što ga je smirila, ispričala mu je o Šarbelu koji joj se ukazao u snu u društvu s još jednim redovnikom. „Rekao mi je da je došao ovamo izliječiti me.“ (…)

Nastavak pročitajte u novoj knjizi „Ovdje sam da te izliječim! Šarbel, sveti prijatelj“ Patrizije Cattaneo. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh