Osobni razvoj

SPREMNI NA PROMJENU?

Čudesno karizmatsko iskustvo nije samo za tamo neke, sretne i posebne pojedince Božji plan za svakoga je od nas jedinstven i različit, a istinska radost zapravo dolazi od prihvaćanja bilo koje situacije ne očekujući da će stvari poći jednim ili drugim smjerom

Foto: Pixabay, Silvia

 

(…) uvjeren sam da je čudesno „karizmatsko“ iskustvo koje sam, bez ikakvih vlastitih zasluga, doživio u svom životu i životu svoje obitelji, obećano svakom vjerniku, a ne samo nekim posebnim i sretnim pojedincima. Ono je također namijenjeno onima koji, unatoč svojoj slaboj vjeri, imaju silnu želju upoznati i slijediti istinskog i milosrdnog Boga, i koji su spremni na promjenu svog života kako bi upoznali Onoga koji je u knjizi o Jobu rekao:

„Ako se raskajan vratiš Svesilnome i nepravdu iz svog šatora odstraniš, tad ćeš odbaciti zlato u prašinu i ofirsko blago u šljunak potočni. Svesilni će postat’ tvoje suho zlato, on će biti tvoje gomile srebrene. Da, Svesilni bit će tvoje radovanje, i lice ćeš k Bogu dizati slobodno. Molit ćeš mu se, i uslišat će tebe, ispunit ćeš što si mu zavjetovao. Što god poduzeo, sve će ti uspjeti, i putove će ti obasjavat’ svjetlost.“ (Job 22, 23-28)

Prepreke u prihvaćanju Gospodina

Glavna prepreka koja mnoge vjernike sprječava u prihvaćanju Gospodina je sklonost da se uvijek usredotoče na poteškoće i žale se na njih. Druga prepreka je nesposobnost prepoznavanja Gospodina u malim svakodnevnim situacijama i da Ga slave zbog Njegove neprestane ljubavi i djelovanja u njihovu životu.

Božji plan za svakoga je od nas jedinstven i različit, a istinska radost zapravo dolazi od prihvaćanja bilo koje situacije ne očekujući da će stvari poći jednim ili drugim smjerom

Moramo početi prihvaćati izazove koje Gospodin nudi svojim prijateljima kako bi ih preobrazio u vatri. To ne znači nužno da ćete biti pozvani donositi drastične odluke poput napuštanja posla, kao što je bilo u mom slučaju. Božji plan za svakoga je od nas jedinstven i različit, a istinska radost zapravo dolazi od prihvaćanja bilo koje situacije ne očekujući da će stvari poći jednim ili drugim smjerom. Na taj način slavimo Gospodina koji onda može duboko i slobodno djelovati u našem životu, preobražavajući nas u nova stvorenja milošću Duha Svetoga.

Ulomak iz knjige „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti, do 18. 12. po akcijskoj cijeni od 42 umjesto 60 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh