Svjedočanstva

BERTA PETIT

Čudesan događaj u Bertinu životu U to je vrijeme Berta snažno patila od čira na jednom stopalu s upalom pokosnice. Liječnik je proglasio stanje veoma teškim...

Čudesan događaj u Bertinu životu

Foto: Shutterstock


 

U 1914. godini zbio se je jedan čudesan događaj u Bertinu životu, vrijedan spomena, utoliko što pokazuje koliko je ona bila uronjena u nadnaravnu dimenziju. Glavni svjedok je jedna Nizozemka, gospođica M. iz K., koja je tada boravila kod gospođe Petit i njezine kćeri.

Blažena Djevica Marija ukazala se bolesnici za vrijeme svetog sata, uvjeravajući ju…

U to je vrijeme Berta snažno patila od čira na jednom stopalu s upalom pokosnice. Liječnik je proglasio stanje veoma teškim. Tijekom cijele noći stavljani su joj oblozi od lurdske vode. Blažena Djevica Marija ukazala se bolesnici za vrijeme svetog sata, uvjeravajući ju i tjerajući ju da ne pribjegava ničemu drugomu nego samo njoj. Kasnije se je Blažena Djevica Marija vratila, blagoslovila svoju službenicu i čir trenutno nestade, ostavljajući samo jedan bijeli trag koji je ostao vidljiv do kraja njezina života.

„Ozdravljenje drage bolesnice u tako izvanrednim okolnostima dokazuje da…“

Svjedokinja dolazi sljedećeg dana i pita bolesnicu je li istina da je ozdravila, s obzirom da je ona u snu bila vidjela ranu pokrivenu samo jednim bjelkastim ožiljkom. Upoznat s tim događajem od oca Decorsanta, kardinal Mercier mu odgovori: „Za mene je poticajno to što ste mi napisali. Ozdravljenje drage bolesnice u tako izvanrednim okolnostima dokazuje da je dobri Bog s njome. S druge strane, potrebno je da ona bude ojačana milošću da bi mogla spokojno podnositi svoje dugotrajno mučeništvo.“

Ulomak iz knjige „Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu“ autorice Irene Corona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh